ȘOC! În India, mulți dintre locuitori sunt dezinfectați cu furtunul și bătuți cu bastoane pentru a respecta regulile impuse de Pandemie!

0
214

India, statul democratic cu cei mai mulți locuitori, a intrat de   săptămâna trecută în carantină. Statul a ordonat ca cei aproximativ 1,3 miliarde de oameni să rămână în case pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Poliția a folosit bastoanele de ratan pentru a îi ”convinge” pe oameni să elibereze străzile din New Delhi și stațiile de tren, transmite Daily Mail .  Alții sunt puși să facă genoflexiuni în plină stradă sau sunt influențați emoțional  de concetățeni care poartă măști cu forma coronavirusului.  

Pe internet au apărut imagini cu un grup de bărbați prinși că încălcau regulile cu privire la adunările publice, fiind obligați să se ghemuiască în cercuri de cretă trase pe sol pentru a le arăta ce înseamnă distanțele minime obligatorii.

Restricțiile impuse în India le depășesc chiar și pe cele din China. Unele trenuri de călători au fost transformate în camere cu paturi  în care cetățenii sunt izolați. Un grup de tineri  au preferat decât să stea în case să se cațere și să doarmă în copaci.

La intrarea în sate, cetățenii sunt puși să stea ghemuiți , în timp ce  sunt dezinfectați cu furtunul. 

Până în prezent, India a raportat un număr relativ redus de cazuri – 500 – în comparație cu națiunile europene care raportează zeci de mii de cazuri. Cu toate acestea, există temeri că, în condiții de sărăcie, igienă precară și un sistem de sănătate fragil, situația ar putea scăpa rapid de sub control.

Experții avertizează că până la 500 de milioane de indieni ar putea contracta coronavirus în următorul an, ceea ce ar însemna mai mult de 1 milion de decese în următoarele 12 luni.

Ne așteptăm ca 55 % dintre indieni să fie infectați cu Covid-19”, a declarat pentru Vox, SP Kalantri, director-doctor al unui spital mare din centrul Indiei. „În cazul în care traiectoria actuală a bolii rămâne pe aceeași parametrii, ne așteptăm la 1 milion sau 2 milioane de decese în India pe o perioadă de un an”.

(Jurnal)