Slobozia, comuna în care nu va mai rămâne niciun metru de drum neasfaltat

0
542

După cum ne spunea primarul comunei Slobozia, Florin Gheonu, în aceste zile se află în plină execuţie lucrările de extindere a reţelei de canalizare, astfel încât, cel mai târziu la finele lunii august, să se poată spune că fiecare locuinţă din comună are racordarea făcută la reţeaua de canalizare.

Cât priveşte reţeaua de apă potabilă, primarul Gheonu ne spunea că este extrem de mulţumit de serviciile SC APA SERVICE SA, apa din fântânile comunei nefiind una de calitate. Referindu-se la proiectele şi lucrările ce urmează a fi demarate în scurt timp, primarul Florin Gheonu ne-a mai declarat:

“Avem în continuare lucrări de modernizare a drumului care leagă DN 5C cu DJ 504, şi anume a DC 101. După cum aţi observat, acum se poate ajunge în condiţii decente la Mânăstirea Sf. Ioan Rusul din comuna noastră, lăcaş care a devenit un punct de pelerinaj atât pentru locuitorii din Giurgiu, dar şi din alte judeţe. De asemenea, avem în vedere să demarăm lucrările pentru asfaltarea a 10,5 kilometri de drum de interes local, lucrări care vor începe în aproximativ două săptămâni. După ce vom finaliza aceşti kilometri, vom putea spune că în comuna Slobozia nu mai este niciun metru de drum sau de ulicioară neasfaltat, şi că nu mai avem nici măcar o familie care să nu fie racordată la reţeaua de apă şi canalizare. Cu alte cuvinte, vom transforma comuna într-o comună cu aspect european!”, ne mai spunea primarul Gheonu.

Referindu-se la aspectul vremii din ultima perioadă, primarul comunei Slobozia ne preciza că, din punct de vedere al aşezării, localitatea nu a avut de suferit, doar două locuinţe fiind puţin inundate, deoarece se aflau ceva mai jos. Cât priveşte culturile, comuna se poate lăuda cu o producţie bună de porumb, iar cerealele (orzul şi grâul) cultivate de fermieri, au fost deja treierate. Singurele la care se înregistrează oarece pierderi sunt culturile de rapiţă, mai spunea primarul comunei Slobozia, Florin Gheonu.

(Jurnal)