50633978-waitbbcVremea rea de la început de ianuarie a dat peste cap atât traficul aerian cât si pe cel de pe calea ferată. Un număr de nouă  curse au fost anulate la Otopeni. Avioanele care au plecat totuși au avut întârzieri după ce autoritatile aeroportuare s-au luptat cu viscolul.

Pe aeroportul international ”Henri Coandă” din Otopeni sunt aproape 1.000 de persoane, după ce 9  curse au fost anulate. Oamenii stau de aseara și asteapta soluții pentru a putea zbura. Pasagerii nu au dat prea multe semne ca inteleg situatia iar unii dintre ei au fost extrem de nemultumiti. Wizz Air, Ryanair, Tarom si Lot au fost companiile care si-au anulat cursele. Oamenii care si-au ratat calatoriile au primit apa, un sandvish si cazare la hotel. Au avut de asemenea de ales daca vor banii inapoi sau accepta sa plece la drum atunci cand vor fi locuri disponibile. Avioanele care au decolat totusi au avut intarzieri si de o ora din cauza degivrarilor, dar si a zapezii care se aseza incontinuu pe pista.

Curse anulate din cauza conditiilor meteo nefavorabile:

Wizz Air – 3001/3002 Bucuresti – Londra – Bucuresti, 3051/3052 Bucuresti – Paris – Bucuresti, 3081/3082 Bucuresti – Charleroi – Bucuresti si 3201/3203 Bucuresti – Stockolm – Bucuresti

Ryanair – 435/436 Timisoara – Bucuresti – Timisoara,

Tarom – 627/628 Bucuresti – Oradea – Bucuresti si 702 Iasi – Otopeni.

Compania poloneza de transport aerian LOT a anulat cursele de pe ruta Bucuresti- Varsovia, din cauza conditiilor meteorologice, astfel ca numarul de curse anulate vineri de pe aeroportul Otopeni a ajuns la 19, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Pistele, platformele si caile de rulare a aeronavelor sunt deschise si operationale

Cea mai mare intarziere din cauza vremii nefavorabile înregistrata vineri pe Aeroportul International din Sibiu a fost de trei ore, la zborul WZZ3773 al companiei Wizz Air, spre Dortmund, avionul decoland la ora 10.08, desi trebuia sa plece la ora 07.10, potrivit unui comunicat de presa.

Toate cursele companiei Wizz Air de la Sibiu au întârziere pâna în prezent, atat la decolare, cât si la aterizare, potrivit site-ului Aeroportului International din Sibiu.

Si cursa Wizz Air spre Nurnberg are întarziere. Conform graficului afișat pe site-ul aeroportului sibian, avionul trebuia să plece la ora 12.50, dar este estimat sa decoleze la ora 15.00.

Cursa Blue Air spre Stuttgart, care vine de la Bucuresti la Sibiu si pleaca mai departe spre Germania, are de asemenea o intarziere la aterizare de doua ore.

Trei zboruri programate la aterizare la Sibiu au inregistrat întârzieri din cauza conditiilor meteo. Cursa Wizz Air de Londra care trebuia să aterizeze vineri, la Sibiu, la ora 00.50, a avut o întârziere de o ora jumatate, aterizând la ora 02.22. Cursa Wizz Air de la Dortmund care era programata sa soseasca vineri, la Sibiu, la ora 12.20 este estimat sa aterizeze cu o intarziere de peste doua ore, in jurul orei 14.30. Si cursa Blue Air de la Stuttgart are întarziere două ore. Aeroportul International din Sibiu este operational.

(Jurnal)