Situația epidemiologică a școlilor din județul Giurgiu. Vezi cu ce probleme se confruntă una dintre cele mai mari unități de învățământ din județ

0
529

Chiar dacă, numărul claselor intrate în online a rămas neschimbat, numărul elevilor și al profesorilor confirmați pozitiv a mai crescut față de ziua trecută.

Este vorba, așadar, despre 71 de elevi care s-au îmbolnăvit cu Covid-19 și au fost diagnosticați cu Covid de pe 13 septembrie și până astăzi, 30 septembrie.

Am întrebat-o pe Corina Anton, directoarea Colegiului Național „Ion Maiorescu” despre numărul claselor ce au trecut în online și ne-a spus că „practic, în fiecare zi de când a început anul școlar, o clasă a colegiului a trecut în online. Ieri erau un număr de 10 clase, astăzi, 30 septembrie, una dintre acestea se va întoarce fizic la școală, dar a mai intrat o alta în online, astfel că numărul acestora a rămas tot la 10”.  

O problemă cu care se confruntă cei de la Colegiul „Ion Maiorescu” este aceea că „deși, teoretic, copiii se pot testa în a VIII -a zi de când au intrat în online, pentru a se putea astfel reîntoarce la școală, din diverse motive, aceștia nu o fac, preferând să rămână încă în online”. Directoarea colegiului ne mai spunea că „dispune de suficiente teste de testare gratuite pentru ca acești copii să poată fi testați în siguranță, astfel încât să se poată întoarce la școală și să învețe față în față cu profesorul”.

Din datele primite de la Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu aflăm și faptul că 27 de profesori au luat infecția și au fost confirmați pozitiv.

(Ana Magheru)