Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Situația epidemiologică a județului Giurgiu, în ultimele 24 de ore

Situația epidemiologică a județului Giurgiu, în ultimele 24 de ore

0
Situația epidemiologică a județului Giurgiu, în ultimele 24 de ore
Italy, Bari - August 27, 2020.Coronavirus covid 19 .Test for COVID-19,Image: 555293433, License: Rights-managed, Restrictions: * France, Germany and Italy Rights Out *, Model Release: no

                                                                                                                  Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 07.12.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 19.831(dintre care 10 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 683;

  • în carantină la domiciliu – 418 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 40 de persoane;

  • în izolare la domiciliu –100 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 45.467 de persoane, dintre care142în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore,57au fost teste RT-PCR, iar 85 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună putem reuși să depășim această perioadă critică din punct de vedere sanitar.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
59 %
1kmh
100 %
Dum
17 °
lun
19 °
mar
15 °
mie
16 °
joi
7 °