Situația de la Centrul pentru Persoane Vârstnice ONCEȘTI a revenit la normal

0
431

La începutul lunii august, odată cu depistarea pozitivă a mai multor persoane (16 beneficiari și trei angajați) de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Oncești, unitatea a intrat, imediat, în carantină. 

După cum ne spunea directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Cătălin Lupu, 13 beneficiari care nu au prezentat simptome au rămas internați în centru, câte unul în cameră, cei simptomatici fiind, imediat, internați în spital. 

Am intervenit, apoi, imediat ce am avut posibilitatea, și am realizat un număr de trei dezinfecții, cu firme autorizate și specializate pe COVID 19, astfel că, la acest moment, toți beneficiarii – 23 la număr – s-au reîntors în centru. Mai avem cinci persoane internate în spital, sperăm să se însănătoșească și să revină și aceștia în centrul de la Oncești. Deci, după cum se vede, unitatea nu a fost închisă, așa cum, probabil, și-ar fi dorit unii „binevoitori”. Mai mult, am luat decizia ca, săptămânal, să testăm atât personalul din centru, cât și beneficiarii”, a mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu. 

(Jurnal)