Sindicaliștii Danubius din Administrația Publică Giurgiu prezenți la protestul din Capitală, organizat de Blocul Naţional Sindical.

0
354

Sindicaliștii Danubius din Administrația Publică Giurgiu afiliați Blocului Național Sindical au ieșit miercuri, 6 aprilie, în stradă ca să protesteze cerând măsuri pentru atenuarea efectelor războiului din Ucraina și ale crizei energetice și alimentare, precum și negocierea salariilor.
Odată cu protestele de astăzi au mai avut loc manifestații similare în mai multe state europene.

„La protest iau parte peste 5.000 de sindicaliști de la cele 35 de federații sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât și din sistemul bugetar, de la Giurgiu fiind prezenți câteva zeci de membrii din cadrul Sindicatului Danubius.

Printre revendicările sindicaliștilor se numără:

1.Adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic și social.

2. Investiții urgente în diverse sectoare (ex. transporturi), dar și măsuri de sprijin pentru problemele specifice cu care se confruntă alte domenii cu risc major de dispariție. (ex. industria navală, industria de confecții etc).

3. Măsuri pentru securitatea energetică și alimentară a României.

4. Reluarea aplicării Legii-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, act normativ suspendat din anul 2021, la jumătatea perioadei de 4 ani, prevăzute pentru implementare. Aplicarea integrală a Legii nr. 153/2017 va conduce la eliminarea inechităților salariale din sistemul public, astfel cum a fost convenit cu partenerii sociali în anul intrării în vigoare a legii.

5. Încheierea unui pact național pentru industria de apărare care să conțină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum și pentru a limita presiunea resimțită de populație de costurile de finanțare pentru dotarea Armatei.

6. Modificarea în regim de urgență a Legii nr. 62/2011 a dialogului social, negocieri colective la nivel național și sectorial”, ne transmite Laurențiu Țintea, purtătorul de cuvânt și Prim Vice Președinte al Sindicatului Danubius.

(Jurnal)