Siguranța cetățeanului, combaterea evaziunii și a traficului de droguri în Giurgiu, teme dezbătute ieri în ședința ATOP!

0
89

Ieri, 10 octombrie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc o întâlnire de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), structură cu rol de informare și rol consultativ, care prin activitatea sa, reprezintă și promovează interesele comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică.

Întâlnirea de astăzi a avut ca temă evaluarea eficienței activității de ordine publică și siguranță a cetățeanului din perspectiva următoarelor priorități de acțiune principale:

  • prevenirea si combaterea traficului de droguri si persoane;

  • intensificarea luptei împotriva criminalității organizate și eficientizarea acțiunilor combativ-preventive în domenile de competență;

  • asigurarea climatului de siguranță în instituțiile de învățământ și pe drumurile publice;

  • combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei;

  • problematica migrației ilegale.

Până la acest moment, la nivelul Județului Giurgiu au fost organizate consultări cu membrii comunității, cu primarii comunelor, cu dircetorii școlilor, cu polițiștii din UAT-uri.

Ca urmare a activităților derulate de polițiști din cadrul IPJ Giurgiu în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri în Giurgiu, de la începutul acestui an au fost testate pe 600 de persoane cu cele 3 aparate din dotare, iar un număr de 80 de cetățeni au fost depistați că au consumat substanțe interzise. S-au efectuat acțiuni multiple în colaborare cu DIICOT și alte instituții abilitate, au fost efectuate acțiuni de verificare și control de către Poliția Locală a Municipiului Giurgiu, iar în cadrul școlilor au fost organizate acțiuni de prevenție.

Unul dintre obiectivele principale vizate de ATOP este inițierea unor campanii de conștientizare privind efectele și consumul de subtanțe interzise, dar și demararea unor acțiuni de prevenire în școli și licee privind consumul de droguri.

Rolul ATOP trebuie să crească prin propunerea de măsuri privind eficientizarea activității și printr-o strânsă colaborare dintre instituțiile de resort și administrația publică.

(Autoritatea Teritorială de Ordine Publică)