AcasăActualitateȘi persoanele cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

Și persoanele cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Giurgiu

„Persoanele adulte cu dizabilități din județul Giurgiu aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea afla informații legate de modalitatea de achiziționare de tehnologii și dispozitive asistive şi tehnologii de acces (altele decât cele finanțate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate), în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, eveniment organizat  în data de 20 mai 2022.

Astfel, în cadrul  acestui eveniment, organizat de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Giurgiu la restaurantul Miorița din Giurgiu, cu începere de la ora 9.00, va fi organizat un stand de prezentare a proiectului „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 Acest proiect vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea facilitării inserției pe piața muncii, prin acordarea de  subvenţii din fonduri externe nerambursabile, sub formă de vouchere cu care  pot fi achiziţionate tehnologii și dispozitive asistive şi tehnologii de acces.Valoarea maximă a unui voucher este de  23.000 lei.

La standul de prezentare a proiectului susmenționat, organizat în cadrul Bursei Locurilor de Muncă, persoanele adulte încadrate în grad de handicap aflate în căutarea unui loc de muncă și care au domiciliul sau reședința în județul Giurgiu, precum și însoțitorii sau aparținătorii acestora  sau  organizațiile neguvernamentale ale căror membri sunt persoanele cu dizabilități, pot afla informații legate de pașii care trebuie urmați pentru ca persoanele îndreptățite să poată beneficia de vouchere cu care să achiziționeze tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces. Persoanelor interesate le vor fi furnizate informații legate de  instituția la care poate fi depusă cererea, lista documentelor necesare pentru obținerea voucherelor, condiții de eligibilitate pentru sprijinul acordat prin proiect; tinerii cu vârsta de peste 18 ani care nu au împlinit vârsta de 30 de ani pot beneficia de voucher doar dacă urmează o activitate de formare profesională sau se află în sistemul de educație. Totodată, persoanelor interesate le pot fi furnizate și informații legate de  lista tehnologiilor și dispozitivelor asistive pentru care se acordă  vouchere precum și operatorii economici înscriși pe lista  aprobată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi de la care pot acestea pot fi achiziționate după acordarea voucherelor.

Prin acordarea acestor vouchere se urmăreşte creşterea oportunităţilor de integrare a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii dar și a calității vieții acestora, prin facilitarea achiziţiei de tehnologie asistivă, respectiv acele echipamente sau produse care sunt utilizate pentru a  creşte, menţine sau îmbunătăţi capacităţile funcţionale ale persoanelor cu dizabilităţi. Prin tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces se înțelege orice produs de asistare, inclusiv dispozitive, echipamente, instrumente și software, utilizat de către sau pentru persoanele cu dizabilități pentru: participare; protecție, suport, training, măsurarea sau înlocuirea funcțiilor sau structurilor corpului și a unor activități; prevenirea deficiențelor, limitărilor de activitate și restricțiilor de participare”, informează DGASPC Giurgiu prin purtătorul său de cuvânt, consilierul Cristescu Denisa.

(Jurnal) 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.1 ° C
19.1 °
19.1 °
62 %
1.6kmh
63 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!