Patru dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei Giurgiu au participat la sfârșitul lunii octombrie la examenul de atestare periodică a exemplarelor canine pentru categoria de serviciu patrulare și intervenție. Examenul s-a desfăşurat la Centrul Chinologic Sibiu şi a constat în probe de disciplină și specializare.  La finalul activităţii câinii de serviciu au demonstrat că sunt pregătiţi pentru misiunile pe care le au în competenţă, obţinând medii cuprinse între 08.00 și 9,50.

Probele pe care aceştia le-au avut de trecut, împreună cu cei care le coordonează activitatea și se ocupă de pregătirea lor zilnică, au fost:

disciplină: mers alături de conductor; poziţiile aşezat şi culcat; lăsare / chemare; întoarceri; trecere peste obstacole; reacţia la focul de armă;

specializare: căutare în încăperi; prindere a infractorilor și percheziție; apărarea conductorului; intervenţie pentru restabilirea ordinii publice.

La această activitate au participat: Pam, zis Figo – 5 ani, Pama, zisă Luluţa – 5 ani, Rafa, zisă Sara – 4 ani şi Rax – 4 ani.

Câinii de serviciu pot participa la misiuni de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice (meciuri de fotbal, patrulări pedestre şi auto, asigurarea unor perimetre, etc.), dar pot fi folosiţi şi pentru căutarea unui infractor în spaţii deschise sau în interiorul unor clădiri.