sâmbătă, aprilie 19, 2025
Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Sfinții Mihail și Gavril 2020. Ce tradiții, superstiții și obiceiuri există pentru această sărbătoare

Sfinții Mihail și Gavril 2020. Ce tradiții, superstiții și obiceiuri există pentru această sărbătoare

0
Sfinții Mihail și Gavril 2020. Ce tradiții, superstiții și obiceiuri există pentru această sărbătoare

Sfinții Mihail și Gavril sunt cinstiți în fiecare an pe aceeași dată, pe 8 noiembrie, iar credincioșii păstrează cu ocazia acestei sărbători câteva obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sfințenie.

Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sunt cele mai populare nume care se sărbătoresc de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Sfinții Mihail și Gavril sunt cinstiți în fiecare an pe aceeași dată, pe 8 noiembrie, iar credincioșii păstrează cu ocazia acestei sărbători câteva obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sfințenie. În această zi de sărbătoare nu se lucrează și nu se merge la câmp. Persoanele care vor merge la serviciu, spun cei din popor, se vor chinui înainte să moară. Ca la orice sărbătoare care are cruce roșie în calendar nu se spală.Totodată, de Sfinții Mihail și Gavril nu se coase. Nu se fac treburi casnice, cum ar fi curățenie, să calci sau să gătești. Tot în această zi nu este bine să te cerți cu nimeni.

Tradiții și obiceiuri

– Credincioșii se roagă în această zi pentru spor și sănătate;

– Credincioșii aprind o lumânare în ziua de Sfinții Mihail și Gavril;

– În sâmbăta dinaintea sărbătorii se fac praznice pentru sufletul morţilor;

– În această zi de sărbătoare a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril nu se lucrează, întrucât cine nesocoteşte această regulă se va chinui înainte de moarte;

-Persoanele care trag să moară în ziua de Sfinții Mihail și Gavril sunt vegheați de Arhanghelul Mihail care stă la capul lor, în partea dreaptă, pentru că partea stângă se crede că stă Diavolul Mihail are menirea de a-l salva pe bolnav din ghearele morții retezindu-i capul Necuratului. Dacă bolnavii supraviețuiesc acestei zile atunci Arhanghelul Mihail stă la picioarele lor;

– Sfinții Arhangheli ard păcatele acumulate de oameni și le purifică prin post, conștiințele.

– O tradiţie regăsită şi în Transilvania, şi în Bucovina cere ca gospodinele să coacă, de Sfinţii Mihail şi Gavriil, “turta areţilor”.

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Mihail

Sfinte Mihail, principele cetelor nenumărate ale îngerilor, învingător al Satanei, duhul cel rău, iubitor al ordinii stabilite de Creatorul universului şi supus voinţei Celui Preaînalt, te invocăm în lupta împotriva Celui Rău şi a uneltirilor sale.
Înlătură cu braţul tău puternic orice influenţă rea, care ne-ar abate de la planul plin de iubire al lui Dumnezeu, hotărât pentru noi înainte de întemeierea lumii.
Fii alături de noi în clipa morţii, ca să primim cununa biruinţei, după ce vom fi purtat lupta cea bună, întăriţi prin sângele Mielului, şi ajută-ne să facem parte din numărul acelora care vor admira pentru toată veşnicia victoria ta asupra Balaurului.
Prin Cristos Domnul nostru. Amin.
  

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavril

Sfinte Gavril, mesagerul tainelor pline de iubire ale lui Dumnezeu, vestitorul întrupării Fiului său din Maria Fecioară, prin puterea Spiritului Sfânt, copleşeşte-ne de o sfântă bucurie ori de câte ori ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, care vorbeşte prin Sfânta Scriptură şi prin învăţăturile sfintei Biserici. Mijloceşte-ne lumina minţii, pentru a-l înţelege, şi tăria sufletească, pentru a-l pune în practică în viaţa noastră de fiecare zi.
Ajută-ne să fim atenţi la inspiraţiile Spiritului Sfânt, să respingem gândurile rele, ca să ne putem bucura, la sfârşitul vieţii noastre, împreună cu cetele nenumărate de îngeri,
de sfinţenia lui Dumnezeu. Amin.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
9.3 ° C
9.3 °
9.3 °
88 %
2.4kmh
98 %
S
20 °
D
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
22 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com