„Incendiu ferma Cocosul Rosu în localitatea Ghionea, la care intervin Detașamentul Bolintin Deal, G.I Mihailesti, ISU B-IF (în sprijin)”, suna un mesaj de informare al ISU Giurgiu.


Conform datelor furnizate de către pompierii giurgiuveni, a ars în totalitate grajdul de animale, suprafața aproximativă – 500 mp.

” La sosirea echipajelor arderea era generalizată la grajd și se propagase la o construcție cu regim de înălțime P+E unde erau cazați muncitori (toti s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor noastre).
În grajd erau 20 de bovine, care au fost evacuate de către proprietari. Au ars circa 150 de baloți + diverse materiale lemnoase și mase plastice (2 mc parchet, mese și scaune din lemn etc).
Forte și mijloace: 3 ASAS si 1 APIC din cadrul detașamentului de pompieri Bolintin Deal, 1 ASAS din cadrul Gărzii de intervenție Mihăilești și
3 ASAS din cadrul ISU B-IF, intervenindu-se cu 23 de subofițeri și 1 ofiter”, se mai arată în informarea transmisă de ISU Giurgiu.

Și după șase ore, interventia era în dinamică, existând încă mici focare (în special la nivelul baloților depozitați în interiorul grajdului).
Din fericire nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.