Concursul pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți de școli, grădinițe și licee de stat va avea o sesiune specială pentru candidații care nu se vor putea prezenta la cea inițială din cauza infectării cu COVID-19.

Ministerul Educației a anunțat organizarea unei sesiuni suplimentare în cadrul concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ dedicată candidaților înscriși care nu se pot prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10:00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director-adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național „România liberă”.

În acest context, ministerul de resort a considerat că se impun o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise:

  1. Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00 – 9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

  2. Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

  3. Pentru aplicarea dispozițiilor prevăzute la punctul al II-lea, Ministerul Educației va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Educaţiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care transmit comisiei judeţene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoţită de raportul medical/ decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/ carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data şi ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15 – 25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Până la această oră, conform situației transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, au fost declarați admiși un număr de 48 de candidați.

Rămâne de văzut dacă toți cei admiși se vor prezenta în cursul zilei de mâine la proba scrisă a examenului. Vă vom ține la curent cu toate informațiile actualizate privind desfășurarea acestui examen.

(Jurnal)