Fostul patron de televiziune, parlamentarul Dan Diaconescu a fost eliberat, condiționat, miercuri seară, de la Penitenciarul Jilava ( zona VIP-urilor), bucurându-se la rândul său de Legea recursului compensatoriu.

Jurnalistul care a creat cu televiziunea patronată de el un adevărat fenomen social, înființând un partid DDTV care a intrat în Parlament, a fost încarcerat în martie 2015, după ce a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj. 

Fostul patron al OTV  a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde câteva sute de deţinuţi au fost propuşi pentru eliberare condiţionată în următoarea perioadă, în baza aceleiași legi.

În faţa penitenciarului,  la ieșirea din Penitenciar  Dan Diaconescu le-a transmis jurnaliştilor şi celor care îl aşteptau: Dacă vreţi să ştiţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partid de succes şi imediat o să intraţi. Acum trebuie să ştiţi că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracţională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentinţă prin care timp de 10 ani şi jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion şi jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicţie foarte, foarte mare.

De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu ştiu de ce le-o fi atâta frică de mine. Sunt totuşi, mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoşteam pe nimeni şi totuşi, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”, a mai spus Dan Diaconescu.

El  a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Am crezut ca dupa 1989 am castigat libertatea cuvantului, de a putea spune anumite adevaruri, dar se pare ca am castigat dreptul de a vedea in vitrine si in piete diferite bunuri pentru care nu sunt bani…..si astfel ramanem cu vazutul. Dar pana la urma cine I-a rapit lui DD libertatea de a da liber cuvantului? Aceeasi oameni care au tras pe roata, crucificat sau ars oe rug semeni de-ai lor fac ce vor, sunt aceeasi chiar daca au alt chip.