După o perioadă destul de lungă de timp, zilele trecute au fost reluate, cu prezență fizică, ședințele Partidului Național Liberal Giurgiu, ca preambul al apropiatelor alegeri locale din această formațiune.

Așa cum scriam anterior, joi, 10 iunie, a avut loc ședința Comitetului Director Județean al PNL Giurgiu, în care s-au analizat realizările din administrație cât și de pe segmentul politic , în ultimele șase luni. Senatorul Toma Florin Petcu a făcut, pe facebook-ul său, o radiografie a evenimentului, subliniind cel mai important punct din cadrul reuniunii, anunțul președintelui interimar al organizației, europarlamentarul Dan Motreanu.

După ce a prezentat realizările sale din mandatul de președinte interimar al organizației PNL Giurgiu, Dan Motreanu a făcut anunțul pe care majoritatea membrilor PNL îl așteptau, acela că își va depune candidatura pentru a fi ales președinte al organizației pe care a coagulat-o și a condus-o spre succes, bineînțeles, cu sprijinul și susținerea tuturor colegilor primari, președinți de organizații, consilieri județeni, consilieri municipali, oamenii care contează cel mai mult, care, până la urmă, reprezintă coloana vertebrală a acestui partid – scria Senatorul Toma PETCU.

Doresc să vă spun clar că sunt un susținător necondiționat al lui Dan Motreanu, și nu pentru că Dan Motreanu este în acest moment președintele PNL Giurgiu și unul dintre cei mai importanți lideri la nivel național, ci pentru că Dan Motreanu, sau, sub comanda sa, PNL Giurgiu a reușit cele mai importante rezultate din istoria organizației, ceea ce-l legitimează pe Dan Motreanu ca cel mai performant, dinamic și apreciat lider.

Cu Dan Motreanu la conducere, PNL Giurgiu a reușit pentru prima dată să obțină majoritate în Consiliul Județean, neavând nevoie de niciun partid pentru crearea majorității, am reușit să câștigăm președinția Consiliului Județean cu un procent de aproape 50%, am reușit să avem un număr de 34 de primari-performanță neatinsă până acum, iar la alegerile parlamentare PNL Giurgiu am obținut un procent de 47%.

Toate aceste rezultate, unice, ale organizației PNL Giurgiu, au fost posibile datorită echilibrului, calmului și a faptului că Dan Motreanu a știut să conducă o organizație care a fost refăcută din bucăți și din lideri cu personalitate, care, poate, de-a lungul timpului, n-au avut același punct de vedere, aceeași viziune politică, și poate, la un moment dat, au fost chiar competitori interni sau externi, dar faptul că Dan Motreanu a avut capacitatea de a ne așeza la masa discuțiilor pe toți, a făcut posibilă întreaga performanță despre care v-am vorbit.

Totodată, afirm că Dan Motreanu este mai giurgiuvean decât mulți dintre noi, giurgiuvenii, și pentru asta, îl susțin! Am văzut în toată această perioadă, de 1 an și jumătate de când lucrez cu Dan Motreanu, cum îi privește acest OM, pe giurgiuveni, cât este de interesat de dezvoltarea economică și de bunăstarea orașului și a județului nostru, cum, de fiecare dată este interesat să obțină noi finanțări, fie că vorbim de finanțări publice din fonduri guvernamentale sau europene, sau de finanțări private pentru dezvoltarea unor obiective economice, astfel încât, municipiul și județul nostru să se dezvolte de la o zi la alta. În concluzie, din punctul meu de vedere, pentru că are o grijă specială pentru Giurgiu și pentru giurgiuveni, Dan Motreanu este mai giurgiuvean decât mulți lideri de partid, și nu consider, așa cum, probabil, vor încerca unii sau alții să spună, că „cineva care vine din afară, nu este capabil să conducă Giurgiu și pe giurgiuveni”, dimpotrivă, Motreanu a dovedit contrariul. Sunt convins că toate calitățile sale de lider îl impun lejer ca președinte al organizației PNL Giurgiu și, din punctul meu de vedere, într-o funcție cât mai importantă la nivel național în viitoarele alegeri, indiferent de ce decizie va lua Dan Motreanu, pentru o funcție în Biroul Național, plecând de la cea de președinte, până la oricare altă funcție a Biroului Național, eu, și sunt convins că întreaga organizație, îl vom susține pentru această funcție.

Acum, avem alegerile interne pentru Giurgiu, îl susțin pe Dan Motreanu și sunt convins că echipa pe care o va construi Dan Motreanu pentru următorii 4 ani, va ajunge la acel deziderat pe care, așa cum mulți analiști politici locali au observat, partidele politice nu reușesc să-l atingă, acela de a menține supremația două mandate consecutive în județul Giurgiu. Sunt convins că prin Dan Motreanu, alături de echipa pe care o va construi, PNL va reuși să câștige două mandate consecutive în județul Giurgiu, de președinte al Consiliului Județean și majoritatea în CJ și, totodată, alegerile parlamentare care le urmează pe cele locale.

(Jurnal)