Sub titlul ”O veste bună pentru giurgiuveni și pentru sudul țării”, Senatorul Toma Petcu, Președintele Comisiei de Transport din Senatul României, anunță pe facebook-ul personal, un  pas extrem de important în realizarea unei artere importante de trafic la nivel național.

Astăzi CNAIR a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză București-Alexandria, o parte a Autostrăzii Sudului. Actualul DN6 este depășit în termeni de capacitate, cu un trafic de zeci de mii de vehicule pe zi. Sectorul de drum pentru care a fost lansată astăzi licitația se va realiza în proporție de peste 50% în județul Giurgiu – precizează senatorul giurgiuvean.

Salut această veste importantă pentru giurgiuveni, care vor avea, în curând, condiții rutiere mult mai bune de trafic. Drumul de mare viteză  București-Alexandria va fi un real succes pentru țară și pentru dezvoltarea economică a județelor din sud.

Subliniez cu această ocazie inițiativa de a lansa licitația pe noul model de caiet de sarcini al CNAIR, din care va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, care va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design.

Parlamentarul Toma Petcu ne dă totodată și valoarea estimată a contractului care este între 17,6 și 20,9 milioane lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile – după cum ne precizează.

Termenul limită până la care se pot depune oferte este data de 22 iunie 2021. Durata contractului va fi de 17 luni, din care 14 pentru studiul de fezabilitate și 3 luni pentru asistența tehnică și raportul financiar final – mai scrie senatorul Toma Petcu pe pagina sa de facebook.

(Jurnal)