Senatorul Toma Petcu, despre vizita miniștrilor de Interne și al Transporturilor la drumul de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei, la invitația Primului-Ministru Nicolae Ciucă!

0
330
Drumului de legătură DN5 - Șoseaua de centură - Podul Prieteniei
Drumului de legătură DN5 - Șoseaua de centură - Podul Prieteniei

Astăzi, la invitația Primului-Ministru Nicolae Ciucă, ministrului afacerilor Interne, Lucian Bode și a ministrului Transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu, am participat la vizita de lucru la obiectivul de investiții Drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei și la punctul de trecere Giurgiu-Ruse, unde a fost analizată activitatea.

Lucrarea a fost începută în 2020 și va fi dată în folosință înainte de termen, până la sfârșitul acestui an, fapt ce arată că se pot realiza și proiecte în termene mai scurte cu responsabilitate și voință.

Astfel, vom avea în județul nostru, prima „autostradă nemțească” din România, un drum expres realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă.

S-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi, astăzi fiind gata toți cei 33.700 de mc ai drumului. Șoseaua are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 și punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Finanțarea lucrării este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Am primit garanția că toate proiectele de infrastructură din județul nostru vor avea sprijinul Guvernului din partea d-lui Prim-ministru Ciucă!
#PNL#Giurgiu