AcasăActualitateSenatorul PNL, Toma PETCU: ”Astăzi, în calitate de președinte al Comisiei...

Senatorul PNL, Toma PETCU: ”Astăzi, în calitate de președinte al Comisiei de Transporturi și Infrastructură, am semnat două proiecte importante…!”

Vineri, 26 noiembrie, în calitate de președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură, senatorul liberal, Toma PETCU a condus ședința săptămânală, care s-a desfășurat cu prezență fizică și online.
Pe ordinea de zi a Comisiei s-au aflat, printre altele două importante proiecte:
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2021 pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.45/1997 privind înființarea Societății „Compania națională de transporturi aeriene române – TAROM” – S.A. și Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.
Despre cele două proiecte , senatorul Toma Florin PETCU scrie:
Cu votul majorității senatorilor din Comisie, proiectele de lege au primit raport de admitere.
Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 113/2021 completează OG 45/1997 cu două articole care prevăd posibilitatea acordării ajutorului de stat individual de restructurare sub formă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, garanție de stat emisă în condițiile legii și/sau împrumut cu sau fără dobândă subvenționată, ajutorul urmând a fi acordat în conformitate cu Comunicarea Comisiei (2014/C 249/01) – Orientări privind ajutoarele de stat pentru salvarea și restructurarea întreprinderilor nefinanciare aflate în dificultate și în condițiile stabilite prin decizia Comisiei Europene de autorizare a ajutorului de stat.
În ceea ce privește Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, proiect care reglementează decontarea navetei elevilor care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu, respectiv transportul acestora de la domiciliu la unitatea de învățământ preuniversitar pe durata cursurilor școlare, au fost votate și admise câteva amendamente prin care se prevede :
– Asigurării gratuităţii la transportul public local cu decontarea cheltuielilor de la bugetul de stat, prin transfer din bugetul Ministerului Educației, către unităţile administrativ-teritoriale.
– Decontarea cheltuielilor de transport pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier se asigură la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanța de 3 km.
Pentru distanțele ce depășesc 3 km, până la limita de 50 km, suma de 30 lei/lună se suplimentează cu 8 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare. Proiectul de lege și amendamentele urmează a se discuta și în Comisia pentru învăţământ, tineret şi sport și în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital – a mai precizat senatorul Toma Florin PETCU.
(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
54 %
5.5kmh
86 %
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
32 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!