Se spune că sărăcia se cunoaşte după nivelul de trai al cetăţenilor unei comunităţi şi în primul rând al produselor alimentare consumate de membrii acesteia. Dacă ne uităm în Municipiu pe unde mai apar astăzi „cozile” , vom constata că ele se manifestă doar la magazinele alimentare cu produse cu preţ mic. În general cele mai solicitate de cumpărători rămân covrigăriile, pe tot parcursul anului , cât şi patiseriile, iar pe timpul verii, mai poţi vedea grupuleţe cu cetăţeni de toate vârstele, la buticurile de la colţ de stradă unde poţi cumpăra mult-gustata vafă de îngheţată.
După cum constatam zilele trecute covrigii calzi, cu conţinutul tradiţional de cocă, apă şi sare rămân „la mare căutare”. Un vânzător de la o covrigărie din centrul municipiului ne spunea că de multe ori clienţii se supără pentru că nu pot fi serviţi din cauza numărului de comenzi făcute încă de la primele ore ale dimineţii de către salariaţii unor societăţi din zonă, care consumă aproape zilnic acest produs. Ei justifică această obişnuinţă alimentară, spunând că mai întotdeauna covrigul le ţine loc de pâine sau de prânz, produsul fiind nu numai delicios , ci mai ales …ieftin!
(City Zen))