Șeful Biroului Poliție Rutieră de la Poliția Municipală Giurgiu, dosar penal pentru ucidere din culpă

0
1759

„Șeful Poliției Rutiere din Giurgiu s-a ales cu dosar penal de Crăciun. El este acuzat de ucidere din culpă, braconaj și nerespectarea regimului de arme și muniții.

Şeful Poliţiei Rutiere din Giurgiu împreună cu alţe două persoane au plecat la vânătoare în seara de Ajun pe un lac din apropiere.

Potrivit Realitatea Tv, din anumite motive, încă necunoscute, barca s-a răsturnat, iar o persoană nu a supravieţuit. a fost găsită abia astăzi.

Conform sursei citate, cei doi care au asitat la incident au fost testaţi şi consumaseră băuturi alcoolice.

Şeful poliţiei rutiere s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiei dar şi braconaj.”, scriu cei de la realitatea.net.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Cristian Șuță, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Este adevărat, este vorba despre persoana amintită în presa națională. În ziua de 24 decembrie, cei trei, un polițist, un jandarm și un civil s-au deplasat la o partidă de vânătoare, pe lacul produs prin escavare de produse de balastieră de pe terenul proprietate personală a unuia dintre ei, în localitatea Stănești. La o manevră greșită, barca în care se aflau s-a răsturnat, și cei trei au căzut în apă. Polițistul și jandarmul au reușit să înoate până la mal, dar acolo au constatat că partenerul de vânătoare nu ajunsese. Au alertat pompierii, jandarmeria, poliția, și au început căutările în zonă, în speranța că îl vor găsi în viață. Cei doi supraviețuitori nu au putut să ne dea prea multe detalii, pentru că se aflau în stare de șoc. Apa în lac nu era foarte adâncă, între doi și trei metri. Abia astăzi (n.r. – 26 decembrie) a fost scos la suprafață cadavrul bărbatului de 51 de ani”.

Întrebat dacă este adevărat că cei doi consumaseră băuturi alcoolice, Cristian Șuță a precizat:

„Au fost testați cu aparatul Dragger, și a rezultat valoarea de 0,04 la mie în cazul polițistului și 0,4 în cazul celuilalt”.

Referindu-se la dosarul in rem deschis, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu ne-a mai precizat:

„A fost deschis pentru faptele de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și pentru braconaj. Nerespectarea regimului armelor și munițiilor rezultă din faptul că, deși avea armă și permis pentru aceasta, nu a fost utilizată în cadrul unei partide autorizate de vânătoare. Tot de aceea s-a deschis și dosarul penal pentru braconaj, deoarece am găsit, la fața locului, și o rață împușcată”, a mai precizat Cristian Șuță.

Urmează ca, în zilele următoare, să se decidă instanța care va prelua acest dosar, cel mai probabil fiind vorba despre Parchetul Militar, având în vedere calitatea celor doi învinuiți.

Facem mențiunea că cel despre care vorbeau ziarele naționale este șeful Biroului Poliție Rutieră din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu, și nu șeful Serviciului Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu.comisar șef Marian Popescu, așa cum. eronat, au interpretat unele televiziuni și publicații din Capitală.

(Jurnal)