Noul premier al României, Ludovic Orban, a anunțat luni, că toți șefii din Poliție și Jandarmerie, puși politic, vor fi înlocuiți.

Bugetul.ro a dezvăluit că, la pachet cu șefii din Poliția Română și Jandarmeria Română, vor mai fi „executați” și cei din Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, recte Horia Constantinescu, cât și cei din Agenția Națională de Administrare Fiscală, în speță Mirela Călugăreanu.

Mirela Călugăreanu va fi înlocuită de la șefia ANAF, dat fiind că a ajuns la conducerea instituției sub Guvernul PSD. Conform acelorași surse vor demiși toți șefii de instituții învestiți politic de guvernarea social-democrată.

Trebuie să terminăm cu utilizarea politică a poliției și jandarmeriei pentru apărarea potențaților zilei. Este necesar să abrogăm prevederile recursului compensatoriu prin care au fost eliberați 20.000 de deținuți pe străzi, unde au comis din nou infracțiuni. Serviciul de probațiune trebuie reorganizat …Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-și exercita misiunea. Toate posturile de conducere din Poliție trebuie să fie ocupate prin concurs, trebuie terminat cu numirile din pix prin care partidele numesc oameni care să le facă diverse servicii. Trebuie schimbate mentalitatea, atitudinea pe care o au în realizarea misiunilor și asigurarea celor necesare pentru realizarea sarcinilor de serviciu”, a declarat în acest context, premierul Ludovic Orban. 

Rareș Bogdan dă – la rândul său – un semnal de CURĂȚENIE în instituții

În cadrul unei întâlniri cu românii din Barcelona, Rareș Bogdan, al doilea om din PNL, a anunțat că „cei aduși pe bază de carnet de partid, fără concurs, fără cunoștințe, pe salarii uriașe au de ce să se teamă”.

Au început să intre oamenii noștri în ministere și să primească date din interior. MAI are 2.000 de oameni care lucrează doar în administrația centrală a ministerului. Când noi am plecat de la putere avea 720. Sunt agenții, colegii vor face conferințe la două-trei zile și vor anunța ce au găsit. Le-am lăsat cu 320 de oameni și au 800 de oameni. Altele le-am lăsat cu 550 de oameni și în momentul ăsta au 1.450 de oameni. În ministere au supraîncărcat schemele, au încercat să se blindeze prin mandate date pe patru ani de zile. Au crescut numărul celor din consiliile de administrație. Dacă vă spun banii pe care îi ia o fătuță care poartă un dosar și nici ea nu știe ce face dacă o întrebi, dar ea merge la minister în Piața Victoriei sau în Piața Constituției, toți cei de aici vă veți enerva pentru că cu greu câștigați banii pe care individa îi câștigă, pe lângă alte sporuri.

Oamenii competenți nu au de ce să se teamă!”

Sigur că ăia au de ce să se teamă. Dar oamenii valoroși, care sunt competenți, care sunt profesioniști, vă asigur că nu au de ce să se teamă. Cei aduși pe bază de carnet de partid, fără concurs, fără cunoștințe, pe salarii uriașe. Puteți să credeți că sunt directori în CNAIR care au… un director, președintele are 64 de consilieri. Nu are președintele SUA 64 de consilieri. Pe salarii de 2.000 de euro sau 4.500 de euro”, a mai declarat Rareș Bogdan.

(Jurnal)