După cum scriu cei de la b1tv.ro, Liviu Dragnea este din ce în ce mai aproape de a-și pierde scaunul de președinte al PSD. Din cele spuse de cei de la site-ul amintit, un număr de 30 de președinți de filiale din țară ar dori acest lucru.

UPDATE: Numărul liderilor de filiale care cer demisia lui Liviu Dagnea ar fi ajuns la 30.

Cel puțin 20 de lideri de filiale PSD ar fi semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit unor surse citate de HotNews.ro”, scriu cei de la b1tv.ro.

„Demersul ar fi fost inițiat de Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose, care au reușit să-i mobilizeze și pe liderii de organziații.

Scrisoarea ar urma să fie depusă la sediul PSD vineri sau sâmbătă, iar contestatarii lui Dragnea vor cere convocarea unui Comitet Executiv al PSD, în care să se discute despre felul în care este condus partidul și viitorul acestuia. De asemenea, aceștia ar vrea să-i retragă sprijinul politic lui Liviu Dragna, iar deciziile din PSDsă fie luate în mod colectiv.

Potrivit sursei citate, organzațiile care vor ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate sunt cele din Olt, Argeș, Giurgiu, Brăila, Ilfov, Dâmbovița, Bistrița, Prahova, Vrancea, Vaslui, Buzău, Constanţa, Caraş Severin, Timiș și Cluj”, completează site-ul citat.

Statutul PSD prevede că o ședință a Comitetului Executiv al PSD poate fi convocată de către președintele partidului, de Biroul Permanent Național sau de cel puțin o treime din numărul membrilor săi.

O eventuală înlocuire a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD se poate face însă doar în cadrul unui congres, întrunit la convocarea Comitetului Executiv Național al PSD.

Niculae Bădălău a declarat, în cadrul ședinței de alegere a președintelui PSD Giurgiu, că se va lămuri totul la CEx, convins fiind că Liviu Dragnea ar convoca o asemenea ședință, mai mult, că TREBUIE să convoace această ședință.

Ceilalți invitați la ședința din această seară, Mihai Tudose, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, au preferat să se abțină de la a face comentarii ample legate de acest subiect.

(Jurnal)