Toate școlile din țară și din București se închid înainte și după alegerile locale din acest, ca să fie suficient timp pentru dezinfectarea lor.

Astfel, elevii nu vor merge la școală în 25, 28 și 29 septembrie, adică de vineri, înainte de alegeri, până marți inclusiv, după alegeri.

Asta nu înseamnă că elevii nu vor face orele. Cursurile se vor desfășura online în această perioadă.

Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat Monica Anisie.

La Giurgiu, conform informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, din 86 de unități de învățământ cu personalitate juridică din județ, în 74 vor fi organizate secții de votare, acestea fiind primele pe lista unităților care vor învăța după scenariul „roșu”. Totodată, toate celelalte unități școlare vor intra, de asemenea, să învețe după același „scenariu roșu”. 

(Jurnal)