SCM Dunărea 2020 Giurgiu, la finalul turului campionatului 2021-2022, Liga 4, seria Sud

0
245

3. Dunărea 2020 Giurgiu       11      9     1     1    50-3     28 puncte

   Acasă                                     6       6     0      0   40-1     18 puncte 

   Deplasare                              5      3     1      1   10-2     10 puncte

Prima parte a sezonului 2021-2022 a luat sfârșit. La final de tur, giurgiuvenii au intrat în iarnă de pe locul trei (un joc mai puțin) în seria Sud, la două puncte sub actualul lider, Energia Remuș și a ocupantei locului secund Giganții Vărăști. Lupta pentru câștigarea serie Sud o vor duce cu Energia Remuș și Giganți Vărăști, echipe care în retur vor juca pe terenul din Port.

Municipalii au avut un tur aproape perfect, în prima parte a sezonului au avut doar două sincope, fiind înfrântă cu cântec în etapa a patra de Giganții Vărăști şi terminând la egalitate în etapa a 2-a cu Energia Remuș, ambele partide fiind jucate în deplasare, înregistrând nouă victorii, un rezultat de egalitate şi o singură înfrângere, 50 de goluri marcate și 3 primite.

În rest, giurgiuvenii au „zburdat” cu celălalte echipe din seria Sud, unora administrându-le scoruri de maidan.

Grosul punctelor echipei giurgiuvene a provenit din meciurile de pe teren propriu, acolo unde au reuşit să obțină maxim de puncte.

De altfel, la finalul turului Dunărea Giurgiu este lideră în clasamentul meciurilor de pe teren propriu, alături de AFC Singureni (seria Nord), fără eşec pe teren propriu.

Putem spune că Dunărea Giurgiu este o echipă bună, cu potenţial şi forţă de joc, care are în componenţă fotbalişti valoroşi, pregătiți de prof. Dorian Gîrlea.

Din punct de vedere organizatoric și financiar a fost, de departe, anul cel mai fericit, însă momentele de bucurie au fost și ele pe măsură. Acestea se datorează în primul rând domnului primar al municipului Giurgiu, Adrian Anghelescu care, împreună cu directorul Clubului din Port, prof. Marin Mirel, au asigurat condiții foarte bune fotbaliștilor giurgiuveni.

Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când întâlnești campionii en-titre. Din păcate, acest sentiment a fost umbrit de amânarea, până la primăvara viitoare.

După cum știți meciul din ultima etapă a turului dintre Dunărea Giurgiu, și campioana en titre, Victoria Adunații Copăceni a fost amânat de cei din Copăceni, pe motive de enterocolită. În cazul unei victorii, giurgiuvenii încheiau anul, pe primul loc al seriei Sud, din liga a 4-a.

Putem spune că, moral, campioni de toamnă sunt cei de la  Dunărea Giurgiu.

Golgheterii echipei: Marinel Blaga – 9 de goluri marcate, Dima Laurențiu – 8, Alin Florescu – 8,  Antonio Matache – 7, Mihai Bilciulescu – 4, Andrei Bălțat – 3, Alin Tănase -2, Deian Delpiero – 1, Ginel Asan- 1, Mugurel Vrabie – 1, Marcel Clinchevici -1, Gabriel Mina – 1, Constantin Toni -1, Petru Tcaci -1, Lazăr Florin -1, Tudor Bealcu -1.

Lotul de jucători: Portari: Mario Văduva, Denis Debrețin, Marius Olteanu, Constantin Andrei.

Fundași: Alin Florescu, Narcis Pascu, Cătălin Bălțat, Tudor Bealcu, Alexandru Bechir, Mugurel Vrabie, Mihai Mina, Marcel Clinchevici, Cosmin Dapcea.

Mijlocași: Antonio Matache, Tony Constantin, Delpiero Daian, Marianel Blaga, Gabriel Mina, Gheorghe Horațiu, Daniel Slate, Petru Tcaci.

Atacanți: Laurențiu Dima, Asan Ginel, Oleg Bacri.

Antrenor: prof. Dorian Gîrlea

Rezultate tur – ediția 2021-2022

1. Dunărea Giurgiu  –  Unirea Izvoarele       7-0

2. Energia Remuș    –  Dunărea Giurgiu       0-0

3. Dunărea Giurgiu  –   Voința Slobozia        3-0

4. Giganții Vărăști     –  Dunărea Giurgiu       2-1

5. Dunărea Giurgiu  –  Argeșul  Hotarele       5-0

6. Viitorul Vedea       –  Dunărea Giurgiu        0-3

7. Dunărea Giurgiu   –  Dunărea Oinacu        4-1

8. Voința Daia           –  Dunărea Giurgiu        0-5

9. Dunărea Giurgiu   –  MV Călugăreni         11-0

10. Dunărea Giurgiu  – Real Colibași            10-0

11. Dunărea Giurgiu –                               A STAT

12. Gloria Comana   –    Dunărea Giurgiu        0-1

13. Dunărea Giurgiu – Victoria Ad. Copăceni –   Amânat

 

(Costel Spînu)