Nimeni nu anticipa că meciul dintre Danemarca și Finlanda de la Campionatul European de Fotbal 2020, disputat sâmbătă seară,     pe stadionul din  Copenhaga, va debuta cu o  ipotetică  tragedie .

 În minutul 43, după o fază simplă, ce nu anunța nimic, jucătorul danez, Christian Eriksen,  s-a prăbusit pe teren în timp ce alerga după balon, rămânând inert pe gazon. Jucătorul a fost  resuscitat timp de 11 minute iar în cele din urmă Meciul Danemarca – Finlanda a fost suspendat.

  Un stadion întreg a amuțit pentru mai mult timp, mulți dintre fanii danezi plângând și rugându-se pentru viața compatriotului lor. Jucătorii danezi au făcut un cerc în jurul său pentru a nu fi deranjat de blitzurile aparatelor de fotografiat, Eriksen fiind intubat pe teren de o echipă de paramedici care i-au făcut mijlocașului  masaj cardiac, fără însă ca acesta să reacționeze.

După circa 15 minute, jucătorul danez a fost scos de pe gazon, pe o brancardă, sub încurajările fanilor și  înconjurat de cearceafuri ținute de colegii săi, până la ieșirea din stadion. Starea sa la ora 20 și 50 de minute era incertă, după cum anunțau agențiile de știri.

Disperată, soția lui Christian Eriksen  a coborât pe stadion devastată de ceea ce văzuse cu ochii ei,  fiind liniștită cu greu de oficialii danezi. În cele din urmă danezul  și-a revenit.

Fotbalistul Christian Eriksen a răspuns manevrelor de resuscitare. Unul dintre medicii care a ajuns pe teren ca să-l resusciteze a dat deja primele declarații.

Sunt însă vești extraordinare: potrivit fotografiei publicate de AFP, acesta este conștient. Christian Eriksen a suferit cel mai probabil un stop cardio respirator.

Intervenția de urgența a paramedicilor l-a readus însă la viață. Unul din medicii care l-au readus la viața pe fotbalist a declarat că „oboseala își spune cuvântul”.

UEFA a anunțat oficial că fotbalistul Christian Eriksen a fost transportat la spital, acolo unde a fost stabilizat de medici.

Fotografiile realizate de jurnaliștii care se aflau pe marginea terenului îl arătau pe acesta cu masca la gură și cu mâna la cap. Acesta putea privi și reacționa la ce se întâmplă în jur, astfel că totul pare a fi în regulă.

Vedeta  echipei Danemarcei, Christian Eriksen, este legitimat la campioana Italiei, Inter Milano, unde evoluează ca mijlocaș.

 (Jurnal)