SCANDAL! Vecinii bulgari suspendă și ei, vaccinarea cu AstraZeneca.

0
196

Tot mai aproape de un scandal internațional din cauza vaccinului AstraZeneca! Bulgaria este un o altă țară europeană care suspendă vaccinarea cu acest ser, după ce tot mai multe state vin cu acuzații la adresa unor efecte extrem de periculoase, după administrarea vaccinului.

 Vecinii de peste Dunărea solicită în același timp mai multe precizări  privind efectele secundare, din partea Agenției Europene a Medicamentului, pentru a nu mai exista dubii asupra siguranței acestui vaccin.

Scandalul a izbucnit în urma unui lot de vaccin de 1,6 milioane de doze de la compania AstraZeneca, distribuit în circa 17 state europene, ce a ridicat suspiciuni legate de aparitia unor fenomene trobotice – cheaguri de sânge – după administrarea lui, într-o perioadă de până la 10 zile de la data vaccinării.

Astfel, 9 țări europene au decis să suspende vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca. De curând Thailanda a amânat și ea Campania de imunizare cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, din cauza temerilor legate de formarea acestor  cheaguri de sânge…

Până la data de 9 martie, la nivelul Agenției Europene a Medicamentului au fost raportate 22 de astfel de cazuri din aproximativ 3.000.000 de persoane vaccinate cu vaccinul de la compania AstraZeneca.

România a dispus retragerea dozelor …

La rândul lor, autoritățile române au dispus retragerea din uz a 4.200 de doze din lotul cu probleme.

Premierul Florin Cîțu a acuzat  Campania dusă împotriva vaccinării, comparând-o cu „acțiuni teroriste”.

 (Jurnal)