Șase mandate de percheziții, în județul Giurgiu, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Patru persoane au fost aduse pentru audieri…

0
12612

      Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu și municipiul București, la patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

      Mascații au descins la un imobil din comuna Stăneşti, în trei locații din comuna Putineiu şi o locație din municipiul Giurgiu. La finalizarea perchezițiilor, oamenii legii au adus la sediu 4 persoane pentru audieri, iar în urma continuării cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, față de trei persoane, respectiv doi bărbați si o femeie, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

   Cei trei au fost prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive, iar în urma audierilor instanta a decis să-i plaseze pe toți trei sub control judiciar.

      În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că bănuiții, în perioada ianuarie – aprilie 2023, prin intermediul a două societăți comerciale pe care le-ar fi folosit drept case de expediții, ar fi plasat comenzi către diverse firme de transport. Ulterior, după ce ar fi primit banii de la beneficiarii transporturilor, aceștia i-ar fi oprit integral, fără a achita contravaloarea transportatorului.

      De asemenea, cei în cauză, pentru a crea aparența achitării contravalorii transportului, ar fi îndrumat persoana vătămată să trimită documentele aferente la adresele fictive ale societăților comerciale, din județele Arad și Hunedoara, însă fără a fi ridicată corespondența. Prejudiciul creat se ridică la 8.000 de euro.

     În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului de caz.