În ultimele ore, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au intervenit în nouă cazuri: șapte intervenții au aparținut Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, pentru acordarea primului ajutor medical, în cazuri de hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme, și două intervenții la accidente rutiere: unul la Ciorogârla, cel de-al doilea la Bolintin Vale.

Intervenția de la Ciorogârla s-a desfășurat marți, la ora 7, 52, când angajații de la Detașamentul de Pompieri Bolintin Deal au fost solicitați pentru asigurarea măsurilor PSI și sablarea carosabilului în urma producerii unui accident rutier. După executarea recunoașterii, pompierii au idenitificat o victimă, neîncarcerată, care a fost transportată de către o ambulanță a SAJ la spital.

Aproape 12 ore mai târziu, tot un accident rutier i-a pus pe pompierii de la Detașamentul Bolintin Deal, la treabă. Un accident în care au fost implicate trei persoane, neîncarcerate, s-a produs în localitatea Bolintin Vale. Alături de pompierii care au asigurat măsurile PSI și sablarea carosabilului, au mai intervenit o autospecială SMURD aparținând Gărzii de Intervenție Roata de Jos care a preluat una din victime, o ambulanță SAJ care a preluat o persoană cu traumatism toracic și o ambulanță SABIF care a transportat cea de-a treia victimă la spital.

Pe lângă cele nouă intervenții ale celor de la ISU, mai multe echipaje ale inspectoratului au executat și un număr de trei misiuni de pa patrulare, identificare, preluare și transport a persoanelor fără adăpost din municipiul Giurgiu, respectiv din orașul Mihăilești. Pe timpul desfășurării acestei activități nu au fost găsite persoane care să necesite îngrijire medicală sau transport la spital.

„De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat nouă recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență”, se precizează într-un comunicat al celor de la ISU Giurgiu.

(Jurnal)