Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitate„Săptămâna integrității” în școlile giurgiuvene

„Săptămâna integrității” în școlile giurgiuvene

Timp de o lună și jumătate, în intervalul 14 ianuarie – 28 februarie, în zece unități de învățământ liceal din județul nostru se organizează „Săptămâna integrității”, eveniment pilot organizat de Consiliul Județean Giurgiu, în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse Juridice din București (CRJ) și cu expertiză tehnică din partea Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Giurgiu.

Campania de informare, care va include evenimente de educație și informare anticorupție în unități școlare și instituții publice din județ, va cuprinde mesaje anticorupție adresate reprezentanților instituțiilor publice din județ, mediului de afaceri și cetățenilor.

Seria activităților este deschisă de Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiul nostru și de Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale.

Elevii instituțiilor amintite au contribuit la alegerea instrumentelor și canalelor de comunicare prin intermediul chestionarelor completate: proiecție de filme anticorupție realizate de D.G.A, spectacol de teatru cu reprezentații ale unor actori, după un scenariu anticorupție scris de elevi, sau chiar prezentare de jocuri online-website-uri anticorupție sau joc de rol anticorupție.

Proiectul amintit este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, și răspunde problemei prevenirii corupției și a mediului de integritate la nivel județean, prin derularea de campanii publice, informare, asistență metodologică.

La activitățile proiectului participă, în baza protocoloaelor deja încheiate, Colegiul Național „Ion Maiorescu” – Giurgiu, Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”-Giurgiu, Liceul „Udriște Năstrurel” – Hotarele, Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin Vale, Liceul Tehnologic „Ion Barbu” – Giurgiu, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”-Călugăreni, Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”- Mihăilești, Liceul Tehnologic nr.1 Prundu, Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” – Giurgiu, Liceul Teoretic „Tudor Vianu” – Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu cu sprijinul Teatrului „Tudor Vianu” din municipiu.

(JGR)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
45 %
3kmh
11 %
joi
38 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
38 °
lun
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!