Salariul Patriarhului Daniel s-a dublat! Aliluia!

1
350

salariu-patriarhul-danielConform unui comunicat al presei centrale în prezent, salariul Patriarhului României s-a dublat. El câștigă astfel, în prezent, aproximativ 7.731 lei, pe lângă cei 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Noua lege a salarizării  prevede ca salariul de la stat al Patriarhului Daniel să se  mărească , acesta urmând să încaseze un salariu brut de 20.000 lei, adică 14.727 lei net (aprox. 3.300 euro). E mult? E puțin? Unii spun că pentru un înalt ierarh ce se plânge că bisericile nu au bani și preoții sunt prost plătiți și acești bani trebuie să vină din partea statului român, salariul Patriarhului ar fi o adevărată blasfemie, ținând cont de faptul că jumătate din populația României trăiește la pragul de subzistență.

Ba mai mult , de-a lungul secolelor creștinii au fost învățați să creadă că Biserica și respectiv slujitorii ei, preoții, sunt cei ce ar trebui să îi sprijine nu numai moral , dar și material atunci când au nevoie. O polemică ce a fost lansată deseori în spațiul public de presă ca o cutie a Pandorei,  dar care după cum se vede nu creat niciun fel de rezultat.

(M.Taru)

 

1 COMENTARIU