SALARIUL MINIM nu se majorează deocamdată. Blocaj la negocierile dintre Guvernul Orban şi sindicate

0
134

Sindicatele s-au întâlnit cu guvernanţii şi au pus pe masă creşterile de anul viitor. În acest moment, sindicaliştii cer o creştere de 100 de lei pentru salariul minim pe economie. Guvernanţii, în frunte cu Ludovic Orban, spun că ceea ce pot oferi în acest moment este o creştere de 83 de lei, potrivit Antena 3.

Cei de la Cartel ALFA solicită o creştere la 2.260 de lei, nu la 2.230, aşa cum au propus guvernanţii. Practic, nu 7,2% cum a anunţat Orban, ci 11% aşa cum anunţase vechiul cabinet condus de PSD. Cei de la Blocul Naţional Sindical au venit şi ei cu o propunere, o creştere şi mai mare, la 2.284 de lei.

Premierul a spus că va lua în calcul toate aceste cifre şi va mai avea loc o perioadă de analiză la nivelul Ministerului Muncii şi la nivelul Cancelariei prim-ministrului, astfel încât să se vadă clar dacă ar putea să se opereze o majorare mai mare mare. În principiu, Cabinetul Orban îşi susţine punctul de vedere şi susţine că această creştere s-ar baza pe puterea economică actuală a României.

În ceea ce priveşte acel mecanism de stabilire a majorării salariale anuale, în privinţa acestui salariu minim pe economie, nu s-a ajuns la un consens. Nu sunt de acord cei de la sindicate cu niciunul din scenariile puse pe masa de Guvernul Orban.

(Jurnal)