Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, că majorarea salariului minim pe economie va avea loc în 2019 şi nu de la 1 decembrie 2018, cum se preconiza iniţial.

Salariul minim brut nu va crește de la 1 decembrie, ci, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, a anunţat ministrul Finanţelor.„Sigur va fi prinsă în ceea ce facem anul viitor ca și buget, în schimb nu o să pot să vă spun eu astăzi, trebuie să fie o decizie a Guvernului vizavi de data la care salariul minim se va aplica în România. E o discuție cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca și principiu și corect e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puțin și invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm mediului de afaceri că suntem un partener serios și care sprijină această zonă a economiei”, a spus Eugen Teodorovici. Întrebat dacă salariul minim se va majora cel mai probabil de la 1 ianuarie, ministrul a spus „categoric”.

Împotriva incertitudinilor lui Teaodorovici privinda majorarea salariilor de la 1 decembrie , la începutul lunii noiembrie, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu  declara ferm: „Nu este niciun blocaj, noi am avut în plan să o facem din noiembrie (majorarea salarială – n.red), sindicatele ne-au certat, noi ieșisem cu 2.050, ni s-a atras atenția că trebuie să fie 2.080. Am avut în plan să o facem în noiembrie, am avut un protest din partea patronatelor la care ne așteptam (…) Vom aplica de la 1 decembrie”.

Ei uite că nu va fi nici de la 1 decembrie și probabil nici de la 1 ianuarie, Olguța Vasilescu căzând astfel de mincinoasă în ochii cetățenilor…

(Jurnal)