Discuții aprinse se înregistrează, pe aproape toate canalele media, legate de sporurile pe care le primesc angajații din sectorul bugetar. O bună bucată de vreme, aceștia au fost ținta ironiilor legate de „sporul de antenă”, un spor acordat celor care lucrează în condiții vătămătoare. Recent, a apărut un nou spor: Sporul COVID. Din nou, au început discuțiile aprinse, cei mai mulți susținând că nu este absolut deloc moral un asemenea spor.

Printre cei care beneficiază de sporul COVID se numără și angajații Instituției Prefectului Județului Giurgiu. Pentru a vedea care este situația, am luat legătura cu reprezentanți ai acestei instituții, care au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Toți salariații din instituție primesc, fără discriminare, pentru că toți trag la aceeași căruță. Pentru acest motiv am încercat să dăm tuturor celor care s-au încadrat. Nu aș putea să vă spun, numeric, câți sunt, sau procentual. Și în principiu, ne-am gândit așa: relațiile cu publicul – sunt expuși; oamenii care lucrează la legalitate (apostile) – intră în contact cu oamenii; cei care merg în controale, la acțiuni comune cu alte instituții. Deci acesta a fost criteriul de selecție. Conform legii, doar prefectul și subprefectul nu beneficiază de aceste sporuri de COVID 19.”, spuneau reprezentanții Prefecturii.

Cuantumul sporului este de 30% din salariul de încadrare, acestuia adăugându-se sporurile de vechime și cel de antenă.

„Nu noi am decis, aceste sporuri. Noi punem în aplicare legislația. Dacă nu îmi atrag oamenii cu care lucrez de partea mea, nu pot să le cer. Și îi atrag oferindu-le condiții normale de lucru și acordându-i drepturile salariale pe care i le pot acorda. Pe acest principiu s-au aplicat hotărârile legale”, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Giurgiu.