Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Salariații Direcției de Statistică – Giurgiu, au organizat, joi, 23 noiembrie, un protest spontan, în fața instituției!

Salariații Direcției de Statistică – Giurgiu, au organizat, joi, 23 noiembrie, un protest spontan, în fața instituției!

0
Salariații Direcției de Statistică – Giurgiu, au organizat, joi, 23 noiembrie, un protest spontan, în fața instituției!

Joi, 23 noiembrie,  salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Giurgiu au organizat un protest ”spontan”, începând cu ora 9.30, în fața instituției situată în centrul Municipiului, adiacent Pieței.

Cauza protestului este  cuantumul scăzut al salariului primit de către salariații Direcției.

Deși Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema: Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică, în ședința din data de 13.07.2022, punctele acestuia nu au fost respectate.   

”Am adoptat această formă de protest, pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre.

În ciuda importanței activității desfășurate de personalul statistic, acesta este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice, deși îndeplinește sarcini foarte complexe, cum ar fi cercetările statistice de interes național de tipul Recensămintelor Populației și al Locuințelor, Recensămintelor din Agricultură sau a altor cercetări statistice de mare volum” – au declarat reprezentanții Direcției giurgiuvene, ieșiți la protest în fața instituției.

Este ușor de înțeles că niciun proiect, plan de acțiune, strategii pe termen mediu și lung, nu pot fi realizate fără datele culese, procesate, interpretate și diseminate de către statisticieni. Prin acest protest spontan dorim punerea în aplicare a Memorandumului mai sus amintit!” – au mai precizat protestatarii.

(Jurnal)

Sursa: DJS Giurgiu

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °