Salariații din sindicatul ANAF Giurgiu s-au alăturat protestului colegilor din țară…!

0
498

Angajații din Finanțe au continuat protestele vineri 11 august , în ciuda promisiunilor făcute joi de ministrul  Marcel Boloș că va lua măsuri pentru egalizarea salariilor pentru funcțiile echivalente.

De amintit că joi 10 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au intrat  în grevă spontană nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, prezent la protestul spontan declanşat de angajaţii din Ministerul de Finanţe,  a subliniat că măsurile propuse de Guvern vor aduce o reducere salarială de circa 700 de lei unui angajat,  iar în plus se vor pierde şi o serie de posturi şi de sporuri.

„Cam aşa vor să facă dânşii: cumulăm două funcţii de şef birou şi şeful decide cine rămâne. Lucrul acesta nu se poate. Vom câştiga în instanţă clar, pe de o parte, şi pe de cealaltă parte, nu este normal ce se întâmplă, pentru că pe lângă faptul că nu avem personal tânăr, faptul că din 2016 nu s-au făcut angajări, faptul că nu avem o lege care să ne apere atunci când ne ducem în inspecţie şi vă dau un exemplu. Mulţi m-au întrebat, 10.000 de lei brut sunt bani puţini şi 6.000 de lei net? Eu zic că da. Pentru că un inspector fiscal care se duce la OMV să îl verifice şi se ceartă cu un avocat care are 10.000, eu zic că da. Să fie foarte clar, dacă nu profesionalizăm sistemul ăsta şi trebuie să înţeleagă şi ministerul, şi premierul, şi guvernul că dacă sistemul ăsta nu va fi profesionalizat, nu va fi digitalizat, nu vor fi niciodată bani la buget”, a explicat Vasile Marica.

”(…) Colegii din Ministerul Finanţelor au declanşat un protest spontan. Se alătură colegi din toată ţara! Protestează sindicatele SEDLEX din Hunedoara, Vâlcea, Dolj, Giurgiu şi Gorj”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului.

Acestui protest s-au alăturat așa cum menționam mai sus, și salariații din Administrația județeană a Finanțelor Publice Giurgiu,  după cum ne preciza  președintele filialei  din Sed Lex – Finanțe Giurgiu, Petre PANĂ, încă de vineri 11 august.

Angajaţii au ieşit la rândul lor pe holurile instituţiei, ca peste tot în țară  și au anunțat grevă de avertisment în data de 22 august, 2023.

(Jurnal)