Salariaţii din sănătate vor grevă generală

0
199

Aproximativ 96% dintre salariaţii din Sănătate sunt împotriva transferului contribuţiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului, iar 85% dintre ei consideră necesară declanşarea grevei generală, potrivit concluziilor unei consultări publice a salariaţilor din sănătate, comandată de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, anunţă Agerpres.

De asemenea, raportul arată că 86,65% dintre salariaţi consideră că legea salarizării va avea efecte negative, remarcându-se totodată o creştere a numărului de nemulţumiţi faţă de perioada anterioară.

„Mai mult de 85% (85,33%) dintre salariaţi consideră necesară o grevă generală în sectorul public de sănătate; 80% dintre salariaţi şi-au indicat intenţia de a participa la o grevă generală (68% dintre ei considerând că greva ar trebui organizată în cel mai scurt timp posibil).

Opţiunile nu variază în funcţie de apartenenţa sindicală (la o organizaţie sindicală sau alta) sau neafilierea sindicală”, se precizează în comunicatul transmis sâmbătă AGERPRES de către Federaţia sindicală „Solidaritatea Sanitară”.

Contactată la telefon pe această  temă lidera de sindicat din Federaţia “Sanitas” – Giurgiu, Aurelia Grosu , ne-a spus: Deocamdată, noi, Federaţia SANITAS, nu strângem semnături pentru declanşarea unei eventuale greve generale. La discuţiile avute cu premierul,  cu vicepremierul, cu ministrul sănătăţii şi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, ne-am obţinut rezolvarea revendicărilor noastre de la vremea respectivă.

Dar, cel puţin deocamdată, noi nu discutăm despre greve. Decizia în această privinţă o vom lua abia după data de 10 februarie 2018, în funcţie de veniturile pe care le vom avea. Dacă vom constata că ni se reduce venitul net, atunci vom demara procedurile pentru proteste. Dar, aşa cum am spus, aşteptăm să luăm primul salariu pe 2018, şi vedem după 10 februarie ce vom face…!”

Jurnal