Să nu ziceți că nu v-am spus! Dacă vedeți etichete de acest fel pe fructe, nu le cumpărați…!

0
244

Așa ne sfătuiesc specialiștii când  mergem la supermarket să cumpărăm fructe. Ei susțin faptul că vezi pe unele dintre ele sunt lipite acele mici etichete,  pe care de obicei le le ignorăm deși ar trebui să le  citim foarte bine înainte de a le cumpăra.

Aceste etichete conțin uneori și un cod de bare.  Ele nu reprezintă doar un șir de numere și câteva linii care te ajută să identifici prețul,  ci îți indică și felul în care au fost cultivate fructele respective, dacă au fost sau nu modificate genetic sau dacă li s-a oferit îngrășământ chimic.  Acest secret este de mulți ani ascuns  de ochii cumpărătorilor , dar  noi vă prevenim oferindu-vă informații  asupra modului cum pot fi citite și iterpretate aceste etichete pentru a vă putea proteja sănătatea.

1. Dacă sunt doar 4 numere, înseamnă că fructele și legumele au fost stropite cu pesticide, iar ultimele patru litere arată de fapt ce tip de produs cumperi.

2. Dacă în codul respectiv se găsesc cinci numere și primul este 8, înseamnă că a fost modificat genetic, adică acel fruct sau acea legumă nu se poate găși în acea stare în natură.

3. Dacă în componența codului respectiv sunt cinci numere, iar primul este 9, produsul este crescut organic și nemodificat genetic.

De asemenea, trebuie să știi că este mai bine să înlături etichetele respective, întrucât nu sunt comestibile, dar lipiciul lor este considerat inofensiv. Trebuie, totuși, să speli foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.

Top 5 cele mai curate fructe și legume

Avocado/Porumb/Ananas/Varză/Mazăre.

 

Top 5 cele mai „murdare” fructe și legume    

Căpșuni/Mere/Nectarine/Piersici/Țelină.

 

În concluzie , citiți bine când cumpărați legume și fructe …Să nu ziceți că nu v-am spus!