Biografie: MECLEA ALINA este consilier județean din partea PNL Giurgiu. Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din București, a fost elevă a CNIM. De 16 ani este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național ”Ion Maiorescu”, ajungând ca o ironie a sorții, colegă cu unii din foștii săi dascăli. Alina MECLEA este căsătorită și are 2 copii.

Din anul 2016 și până în  2020 a fost consilier local din partea Partidului Național Liberal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu. Din luna Iulie 2020 este  președinte interimar al Organizației Municipale a PNL Giurgiu. Din Septembrie 2020 este consilier județean, din partea Partidului Național Liberal:

 1. ”Decizia de a intra în politică a fost determinată de convingerea că, atunci când comunitatea din care facem parte nu merge într-o direcție corectă, nu comentăm de pe margine, ci ne implicăm în schimbarea pe care o considerăm necesară. Primul proiect politic important la care am participat a fost reprezentat de Alegerile Locale din 2016, alegeri în urma cărora am obținut un mandat de consilier local.
 1. Sunt foarte multe momente plăcute petrecute alături de colegii de partid, majoritatea se regăsesc însă în preajma alegerilor (de orice fel), atunci când se mobilizează întreaga echipă; orice campanie electorală leagă prietenii, selectează cumva oamenii care se adună în jurul unui ideal. Dacă în 2016 eforturile echipei nu s-au materializat în victoria PNL-ului, iar eșecul a avut un impact destul de puternic, în 2020 echipa de campanie (pe care am avut și onoarea de a o conduce) s-a putut bucura de un succes deosebit. Avem astăzi în cadrul administrației municipale oameni de nădejde cu viziuni liberale.
 1. În politică, marile împliniri cred că sunt doar evidentele schimbări în bine în cadrul comunității. Privind lucrurile din această perspectivă, nu aș putea vorbi despre împliniri momentan, doar despre convingerea că ele vor apărea în viitorul apropiat deoarece am încredere deplină în actuala echipă aflată la conducerea administrației locale.
 1. Nu știu dacă poate fi catalogată drept nemulțumire, poate doar o tristețe profundă generată de faptul că oamenii nu mai știu să comunice constructiv. Toate mesajele (și nu mă refer doar la cele de natură politică) au tendința de a critica ce nu se face bine sau de a menționa ce nu se face deloc. Rareori reușim să depășim granița competiției sau a orgoliului pentru a construi, realmente, ceea ce toți știm că e bine.
 1. La nivel legislativ aș avea câteva propuneri pe linie de educație, dar momentan proiectele mele nu sunt suficient documentate motiv pentru care am rugămintea să-mi permiteți să revin cu detalii cu altă ocazie.
 1. Îmi doresc foarte multe pentru orașul în care trăiesc, îmi doresc, înainte de toate, să revină la viață. Îmi doresc să le putem oferi copiilor și bătrânilor noștri servicii de sănătate eficiente și sigure, realizate în condiții optime. Îmi doresc să nu mai lipsească nimic din școlile unde se construiește, oră cu oră, viitorul. Cred însă că toate acestea se pot realiza doar dacă valorificăm potențialul oferit de Dunăre și de distanța mică până la capitală.
 1. Da, lucrez în învățământ, un domeniu pe cât de frumos, pe atât de sensibil. Rezultatele slabe ale elevilor giurgiuveni au fost generate de absența învățământului profesional. Trebuie să recunoaștem că, în ultimii ani, raportul dintre învățământul teoretic și cel profesional nu a fost, în Giurgiu, unul eficient. Din fericire, actuala conducere a Consiliului Județean a înțeles acest lucru și a făcut deja demersuri serioase în acest sens. Trebuie doar ca giurgiuvenii să conștientizeze beneficiile pe care le pot avea copiii înscriși în noul sistem. Din același orgoliu despre care vorbeam mai sus, părinții vor să-și îndrume copiii către teoretic fără să analizeze cu sinceritate care este posibilul traseu al tânărului care finalizează 12 clase. Privind carențele sistemului de învățământ, discuția se poate extinde destul de mult și se leagă direct de proiectele pe care le aminteam mai sus.
 1. Poate că e mult spus carieră politică, deși am fost și președintele organizației municipale a femeilor liberale, și purtător de cuvânt al PNL Giurgiu, mai nou președinte interimar al Organizației Municipale. În privința vieții de familie nu am avut decât de pierdut și, când spun asta, mă refer strict la timpul petrecut departe de soț și copii. Pe de altă parte, familia reprezintă, în mod paradoxal, motivația principală de a continua pe acest drum. Am decis să rămân acasă, în orașul natal, spre deosebire de mulți alți tineri, iar asta mă obligă să fac tot ce stă în puterea mea ca orașul natal al copiilor mei să o ia pe un drum bun.
 1. Am o serie de proiecte, în special în domenii sensibile precum educație, sănătate, sport, dar aș prefera să las faptele să vorbească de la sine.
 1. Adversarilor politici nu le reproșez nimic, nu pentru că nu aș avea ce, ci doar pentru că nu cred în acest principiu al acuzelor și al reproșurilor. Eu, alături de echipa din care fac parte, vreau doar să-mi prezint proiectele, să fac tot posibilul pentru implementarea lor, iar, acolo unde greșesc, să fiu penalizată de cetățenii care au ales; ei sunt cei care au dreptul să reproșeze!
 1. Momentan am onoarea de a fi coordonatorul unei echipe excepționale și singurul lucru pe care mi-l doresc, pe plan politic, este continuarea proiectelor noastre, proiecte pe care le-am propus giurgiuvenilor în campaniile electorale. Pe plan profesional și pe plan personal, viața mea este împlinită, singura provocare fiind reprezentată de gestionarea corectă și eficientă a timpului.”

(Florian TINCU)