S-a votat reducerea orelor în școli. Ce cer părinții și profesorii…

0
193

Profesorii, părinţii, şi sindicatele din educaţie cer modificarea de urgenţă a legii votate marți de Parlament, care vizează reducerea orelor în şcoli.

Elevii, nu pot avea ore mai puţine, dacă nu este redus, numărul de materii”, avertizează profesorii. Iar asociaţiile de părinţi cer schimbarea programei şi introducerea programului ″Școala după școală″, în toate unităţile de învăţământ.

În prezent, elevii din fiecare ciclu, fie că vorbim despre primar, gimnazial sau liceal, îşi petrec la şcoală cu aproximativ 5 ore în plus faţă de proiectul votat deja de Senat. După această reducere a timpului petrecut la şcoală, programul elevilor ar arăta astfel: copiii din clasa 1 până în clasa a IV-a ar trebui să stea la şcoală în medie 20 de ore pe săptămână, cu 4 ore zilnic, cei din clasa a V-a până în clasa a VIII-a ar avea 25 de ore pe săptămână cu 5 ore pe zi, iar cei mai mari de la liceu ar avea 30 de ore săptămânal, respectiv 6 ore pe zi la cursuri.

Legea privind reducerea numărului de ore se află la Cotroceni spre promulgare. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o la începutul anului, la reexaminare tocmai că nu avea o strategie de implementare. Parlamentarii au votat-o din nou, fără modificările cerute de preşedinte.

(Jurnal)