Guvernul a modificat din nou hotărârea CNSU. El a aprobat proiectul de hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu data de 12 iunie.

Raed Arafat a anunțat, după ședința de Guvern, care sunt noutățile în ceea ce privește organizarea evenimentelor în spații închise.

În consecință s-a modificat numărul participanților la nunțile și botezurile organizate în interior. Astfel, se permite prezenta a 200 de persoane care se încadrează unuia dintre cele trei criterii: sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

La exterior nu există nicio limită. „S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți botezuri, vorbim de  maximum 200 de persoane în interior cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a spus Arafat.

Pe de alta parte, secretarul de stat a declarat ca nu este oportuna compararea condițiilor în care se desfășoară nunțile cu situația din cluburi.

 E o diferență. Nu putem compara o nuntă cu discoteca. Și chiar dacă nu sunt, să spunem, diferențe, nu poți sa dai drumul la tot deodată. Faci treptat si faci o selecție, la ce dau drumul prima dată, a doua oară, pe fiecare etapă. Altfel, pe aceasta logică comparativă poate să vină cineva si sa spună: „Gata, dați drumul la tot!’. Dar asta înseamnă că ai creat o mobilitate și un contact mult mai mare”, a mai spus Raed Arafat.

(Jurnal)