S-a încărcat a treia tranșă de bani pe cardurile sociale

0
317

Aproape 2,4 milioane de români, beneficiari ai voucherelor din programul „Sprijin pentru România”, își primesc a treia tranșă din ajutorul guvernamental. Până miercuri, 26 octombrie, toate cardurile vor fi încărcate cu suma totală de 590,4 milioane lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va urgenta procesul de plată, pentru ca tranșa următoare să ajungă la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă. De asemenea, persoanele care au devenit eligibile după plata celei de-a doua tranșe își vor primi cardurile până la jumătatea lunii noiembrie.

În plus, luna următoare, guvernul va distribui persoanelor vulnerabile din programul „Sprijin pentru România” și un pachet cu 12 produse alimentare de bază.

Reamintim că sunt IV tranşe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an. Astfel, până miercuri, toţi beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziţiona alimente şi mese calde. Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei.

(Jurnal)