S-a decis! Vârsta de pensionare la medici va crește la 67 de ani!

0
330

De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei a fost propusă din nou să crească, în toate cazurile, la 67 de ani, printr-un proiect de act normativ adoptat în Camera Deputaților.

Cu puțin timp în urmă , într-un dialog avut cu deputatul giurgiuvean dr. Cristina Elena Dinu, ce îndeplinește rolul de secretar al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților, domnia sa avansa această decizie luată cu puțin timp în urmă . Iată că  după ce senatorii au votat pentru creșterea vârstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, deputații au decis să se întoarcă la formularea inițială, adică: toții medicii, bărbați sau femei, se vor pensiona la 67 de ani, obligatoriu: „Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, proiectul de lege urmând să ajungă acum iar pe masa șefului statului. Ca să se aplice în practică, documentul are nevoie de semnătura șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Scopul acestei decizii a avut la bază, așa cum aminteam anterior, criza de medici din România după exodul din ultimii ani a acestora, în afara granițelor. Ca și acum, cu titlu de excepție, medicii din spitalele publice și medicii de familie vor putea să-și desfășoare activitatea la stat, în continuare, dacă obțin un aviz anual pentru asta. Numai că, potrivit proiectului, pentru a obține derogarea, medicii vor trebui să vină și cu o asigurare de răspundere civilă pentru greșeli în activitatea profesională.

 (Jurnal)