În data de 06.08.2017, in jurul orei 01.00, pe drumul proprietate privată ce face legătura între Piciorul Podului Prieteniei și fosta Vama Mocănașul Giurgiu, P. V., un tânăr de 26 ani, din comuna Greaca, județul Giurgiu, fără a poseda permis de conducere și sub influenta băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoturismul, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul autoturismului. Cascadoria teribilistului s-a sfârșit într-un stâlp de iluminat public de pe marginea drumului.

accidentDin accident, conform informațiilor primite de la Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și rănirea gravă a pasagerului aflat pe „locul mortului”, un tânăr tot de 19 ani, consătean al celui care conducea automobilul. 

 Ambii au fost transportați la Spitalul Județean Giurgiu. Șoferul teribilist a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Biroului Rutier au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(Jurnal)