Cristiano Ronaldo (35 de ani), aflat în caantină la el acasă în Madeira (Portugalia), a decis să nu stea cu mâinile în sân și să dea și el o mână de ajutor în isteria creată  de pandemia de coronavirus.

Starul celor de la Juventus a luat hotărârea de a transforma lanțul său de hoteluri din Portugalia în spitale menite a-i ajuta pe toți cei care s-au infectat cu virusul Covid-19. Mai mult, ”CR7” a decis ca toate aceste tratamente să fie gratuite! Ronaldo va suporta absolut toate cheltuielile, inclusiv salariile medicilor și al asistentelor medicale.

Lumea traversează un moment extrem de dificil care cere multă atenţie şi grijă din partea noastră. Vă vorbesc nu în calitate de jucător de fotbal, ci un fiu, părinte şi om preocupat de ceea ce afectează întreaga lume. Este important să respectăm sfaturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale instituţiilor care decid cum să ieşim din această situaţie.

Viaţa umană trebuie să primeze în faţa altor interese. Vreau să aflaţi că sunt alături de toţi cei care au pierdut pe cineva drag şi sunt alături de cei care luptă împotriva epidemiei precum coechipierul meu, Daniele Rugani. Mulţumesc tuturor doctorilor extraordinari care îşi riscă viaţa pentru a o salva pe a altora,” a fost mesajul postat de starul portughez.

Un gest pe care probabil puțini milionari români ar fi în stare  să-l urmeze. Cu câteva zile în urmă un jurnalist enumera pe un post de televiziune hotelurile deținute de MApN, de SRI, de Ministerul Turismului, de Companiile de Electricitate etc, care nu au mișcat un deget în acest sens, adică de a pune la dispoziția Guvernului, pentru rezolvarea rapidă a cazării și tratării bolnavilor de Coronavirus.

 (Jurnal)