Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet .

Principalele 2 cauze – lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa de mişcare. Pe de altă parte, 8 din 10 copii au conturi pe o reţea de socializare, iar 26% deţin un smartphone de la vârsta de 8 ani. Asta duce la sute de mii de copii care petrec câteva ore pe zi pe reţele sociale sau jucându-se pe telefon sau tabletă. 

Desigur că și alimentația și calitatea produselor pe care le consumă cei mici,  influențează acest fenomen îngrijorător. Printre alimentele nocive  se numără și băutură din lapte cu caragenan, arome sintetice şi două linguriţe de zahăr, brânzică de vaci cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi caragenan! brânză topită cu 4 aditivi şi 312 kcal per 100 grame produs! brânzeturile pentru copii au un conţinut mai mare de 300 kcal pe unitatea, cremă din lapte cu caragenan şi urme de cacao, desert din lapte cu caragenan!,  desert din lapte cu 9 aditivi, desert din lapte cu dioxid de titan!

(Jurnal)