Culmea coincidenței, crima din Caracal s-a petrecut doar cu câteva zile înainte de Ziua Mondială împotriva Traficului de persoane, marcată la 30 iulie. De aproape o săptămână, România fierbe, părând a fi țara criminalilor în serie și a rețelelor de carne vie.

După crimele macabre ale lui Gheorghe Dincă, ”Spintecătorul” din Caracal, numai în două zile (luni și marți) au dispărut de la domiciliu două adolescente din Botoșani și din Tulcea, iar alte două fete, de 14 și 15 ani, din județul Iași (din comune diferite), sunt date dispărute, fiind căutate de Poliție.

Conform informațiilor transmise mass media, poliţiştii din Iaşi ar avea în baza de date, la acest moment, un număr de 99 de persoane dispărute, din 1999 şi până în prezent, 27 dintre acestea fiind ale unor minori.

Ultimele două cazuri ale celor 4 fete dispărute, au fost semnalate poliţiştilor în mai puţin de două ore. Ai senzația că cineva se joacă cu mințile noastre. Parcă o forță malefică încearcă să ne demonstreze fragilitatea sistemului, ineficiența mortală a instituțiilor statului.

Mai mult de atât, faptele oribile dezvăluite în ultimele zile par a nu-i deranja deloc pe scelerați. Susțin asta prin faptul că, în plin scandal privind cazul din Caracal, un bărbat de 67 de ani, din Sibiu, tocmai a încercat să răpească o fată de 7 ani, de pe o stradă din acest oraș. Mediafax scrie că el a fost oprit de câteva persoane care au anunțat imediat Poliția.

Un alt bărbat, acuzat că a sechestrat şi violat o minoră, în Vadu Negrilesei, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii din Gura Humorului. Potrivit procurorilor, bărbatul este acuzat că în data de 2 iunie, ar fi violat o minoră pe care a urcat-o forţat în maşina sa, în prezenţa verişorilor acesteia. Tinerii au reuşit să alarmeze părinţii fetei, care s-au deplasat la faţa locului, l-au prins pe agresor şi au anunţat Poliţia.

Și în sfârșit doar cu câteva zile în urmă un bărbat a încercat să violeze o femeie care aştepta autobuzul în staţie, în orașul Constanţa. Pare o nebunie, nu-i așa?!

Mass Media avertiza încă de acum câțiva ani faptul că mii de copii dispar în fiecare an, uneori chiar de lângă părinţii şi fraţii lor. De atunci nimeni nu mai ştie nimic despre ei. Conform datelor Ministerului de Interne, numai anul trecut au dispărut în România aproape 3.000 de copii. Dintre aceştia, mai mult de jumătate nu au fost găsiţi nici până astăzi.

Dacă vă mai aduceți aminte tot în urmă cu ceva ani populația a fost panicată de fantoma unui autovehicul negru ce se plimba sinistru prin orașele țării ”cu scopul de a răpi copii pentru a le vinde organele”. Iată că astăzi o fostă angajată STS susține că Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, ar face parte dintr-o rețea de trafic de persoane: Informațiile privind internările lui la nebuni au fost aruncate în media pentru a justifica mai apoi toate ciudățeniile și chestiile ilogice din dosar… – susține aceasta.

Daniela Iuliana Tobă, fost șef birou relații publice la Serviciul de Telecomunicații Speciale, precizează într-o postare de pe Facebook, că este posibil să existe o pistă explozivă în ceea ce privește cazul dispariției adolescentelor din Caracal . Ea scrie că fișa medicală aruncată în presă, conform căreia Gheorghe Dincă a fost internat la psihiatrie, este o intoxicare, iar că presupusul criminal din Caracal ar putea fi implicat într-o rețea de trafic de persoane, ba mai mult, că acest caz al Alexandrei ar avea legătură directă cu cazul din 2012 și cu rețeaua presupus destructurată atunci, dar care a supraviețuit și s-a refăcut. E de noaptea minții, nu credeți?

Tobă mai declară un lucru extrem de periculos și totodată , de incomod. Ea se întreabă retoric, dacă acest individ era prezent și într-un caz de trafic de persoane la DIICOT, de ce dosarul a zăcut luni întregi, deși exista un denunț clar ”cu privire la faptul că ăla era implicat într-o rețea de proxenetism, rețeaua furnizând fete inclusiv pentru americanii de la Deveselu?”

Să înțelegem că s-a ajuns până acolo încât le ducem aliaților americani chiar și fetițe ”scoase la produs”? Urâtă treabă, my friends!

Și toate aceste lucruri urâte, ce pot afecta viața oricărui cetățean din această țară, ce poate creea traume ireparabile oricărei familii, au început să iasă la vedere, în mod concret, la scurt timp după ce hoții, tâlharii criminalii și violatorii au fost ”alungați” de prin pușcării, grație Legii recursului compensatoriu.

Ce este de făcut în continuare? Poate ne vor spune cei ce tocmai ne-au promis că tot aparatul ce garantează siguranța cetățenilor va fi reformat, cei ce se jură că toți cei vinovați vor fi pedepsiți…

La numai câteva ore, însă, după ce au fost făcute aceste promisiuni, Ioan Buda (ce nume predestinat pentru lucruri urât mirositoare), cel ce tocmai fusese demis din funcția de șef al Poliției Române în urma ororilor petrecute la Caracal, a fost numit la șefia Politiei de Frontieră. Adică beneficiar de pensie specială, urmând ca foarte curând să iasă la pensie, liniștit, de parcă nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase…

Cam asta se va întâmpla, probabil, cu toți cei ce sunt vinovați de moartea Alexandrei și a câtor altor victime ale acestui putregai numit, indecent, democrație.

Florian TINCU

(***Material realizat pe baza informațiilor apărute în mass media, în ultimele zile)