Rezultate de excepție ale luptătorilor giurgiuveni, la ultima competiție a anului    

0
350

În perioada 27 – 29 Noiembrie, timp de trei zile,  sala sporturilor „TOMIS” din municipiul Constanța, în organizarea Federației Române de Lupte cu sprijinul autorităților locale și cu participarea asociațiilor afiliate, a avut loc Finala Campionatului Național Individual de lupte rezervat cadeților, sportivi născuți în perioada 2003 – 2004 și, cu aviz special, sportivii născuți în anul 2005. Luptătorii giurgiuveni au întrat în calificările competiției cu un număr de 4 sportivi, iar la încheierea competiției bucuria lotului giurgiuvean a fost peste așteptările celor 2 antrenori și a sportivilor prezenți în sală. Sportivul VALENTIN GHEORGHE, elev la Școala nr 4 „Mihai Eminescu” din municipiu – multiplu campion național, a reușit să ocupe locul 1 și să cucerească titlul de campion național la „ cadeți”.

„Titlul câștigat de sportivul nostru este mai prețios decât celelalte cucerite în ultimi 5 ani de Vali dacă ținem cont că este mai tânăr cu 2 ani decât adversarii săi” – ne-a precizat Costin Antonescu, antrenorul său, la scurt timp de la finalizarea competiției.

Al doilea sportiv care a obținut un rezultat de excepție pentru o disciplină sportivă olimpică, din secția de lupte este LUCIAN HERGHELEGIU – elev la Școala nr 3 din Giurgiu, care, ajuns în finală, a ocupat locul 3 cucerind medalia de bronz.

Rezultatul obținut de Lucian  este la fel de important ca și medalia de aur obținută de Vali Gheorghe dacă nu uităm că este mai tânăr cu 3 ani decât adversarii săi și a intrat pe salteaua de luptă incomplet refăcut după o accidentare la picior”, ne-a declarat prof Florin Antonescu, antrenorul care i-a descoperit și care, alături de fiul său, Costin Antonescu, antrenează echipele de lupte din cadrul S.C.M. – Dunărea – Giurgiu,  nu o dată finanțând cheltuieli necesare competițiilor, fără a aștepta bani din alte părți, conștient fiind că, în această perioadă, este aproape imposibil să găsești fonduri. „Dar pasiunea și rezultatele merită orice sacrificiu”, ne spunea, nu o dată, prof. Florin Antonescu.

Anul acesta, cei doi antrenori au adunat, împreună cu sportivii pe care îi antrenează, nu mai puțin de 20 de medalii doar la finalele de Campionat Național, ceea ce dă speranțe că, prin sport, Giurgiu poate ajunge să fie un nume important în lume. 

(Jurnal)