Nouă persoane bănuite că au fost implicate duminică, 28 aprilie a.c., într-un scandal produs pe raza localității Clejani au fost reținute de polițiștii giurgiuveni.

Duminică, 28 aprilie a.c., polițiștii și jandarmii giurgiuveni au intervenit pe raza comunei Clejani, județul Giurgiu, pentru a restabili climatul de ordine și liniște publică, după ce în jurul orei 17.30, membrii a două familii și rudele acestora s-au agresat reciproc, folosind obiecte contondente, corpuri dure tăietoare, pietre, sticle, bucăți din gard, etc., perturbând astfel ordinea și liniștea publică.

Cinci persoane au fost rănite, fiind prezentate spre examinare medicului legist din cadrul S.M.L. Giurgiu, care a stabilit că acestea prezintă leziuni traumatice ce necesită între 5 și 9 zile de îngrijiri medico-legale.

Mai multe persoane bănuite că au participat la conflict au fost conduse la audieri, polițiștii efectuând față de 13 dintre acestea cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierarea și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma audierilor au fost reținute nouă persoane, care au fost introduse în Centrul de Reținere și arestare preventivă al I.P.J. Giurgiu, urmând să fie prezentate la unitatea de parchet cu propuneri procedurale.

Pe raza localității Clejani, pentru prevenirea oricăror manifestări de natură a perturba liniștea cetățenilor și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranța publică, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a dispus constituirea unei zone speciale de siguranță publică, în cadrul căreia, polițiști și jandarmii, vor desfășura activități specifice de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în sistem integrat.