Conform unui răspuns, publicat în mediul on-line de către un utilizator facebook, în data de 10 iulie, la sediul Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc o întâlnire cu tema gestionării situației de urgență dată de invazia de țânțari.

La ședința amintită au participat președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, subprefectul Gogu Moțan, directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, Magdalena Mărcuț, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Giurgiu, Ioana Popescu.

„În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că este necesar să convoace primarii pentru a fi informați despre necesitatea executării dezinsecției în regim de urgență. În această ședință s-a stabilit ca reprezentanții Instituției Prefectului – Giurgiu, Consiliului Județean Giurgiu, împreună cu omologi din județele învecinate – Teleorman, Călărași, Ilfov – să solicite Guvernului să se implice, prin alocarea de resurse financiare suplimentare, precum și regândirea legislației existente. De asemenea, s-a discutat ca, pentru anul viitor, instituțiile prezente la discuții să propună modificări legislative, după cum urmează: atribuțiile în domeniul dezinsecției să fie regândite; alocările de buget să fie regândite; primarii să fie direct responsabili în situația în care nu acționează pentru dezinsecție”, se arată în adresa amintită.