Ultima conferință de presă a primarului Nicolae Barbu a fost un atac concentrat la adresa președintelui PSD, Niculae Bădălău și a președintelui CJ, Marian Mina, pe care i-a acuzat de toate neîmplinirile sale cauzate de lipsa fondurilor alocate.

În replică, Marian Mina, a făcut următoarea declarație:

”M-am săturat să tot dau răspunsuri la aberațiile domnului Barbu care încearcă acum să scoată castanele din foc cu mâna altora.

Se apropie scadența, nu mai are cu ce păcăli giurgiuvenii și atunci caută să-și găsească scuze pentru eșecul lui la Primărie. Uitați-vă în jur și vedeți dacă orașul acesta s-a schimbat cu ceva de șapte ani de când domnul primar ne aburește cu realizările lui.

Avem comune în județ care arată ca adevărate orășele în timp ce municipiul a ajuns o biată comună care arată la fel de pe vremea fostului primar. Unde sunt mărețele lui realizări din cei șapte ani de mandat? Sunt primari în județ care pot să-i dea lecții de administrație domnului Barbu.

Domnului primar îi spun așa: să nu mai mintă, în primul rând, să mai lase concediile în locuri exotice și toate simpozioanele europene care îi gâdilă orgoliul și atât, și să aibă în vedere  că giurgiuvenii au alte așteptări de la el decât să-i asculte impresiile din călătorii. Hai să numărăm zilele de concediu pe care le-a avut domnul Barbu în cei șapte ani de mandat și o să vedem cam cât s-a preocupat el de problemele orașului și cât de confortul lui personal.

Cu ce s-au ales giurgiuvenii după plimbările lui în America și Europa? A făcut o administrație mai eficientă? Nu! Giurgiu a devenit un oraș prosper? Nu! După ce cheltuie banii pe plimbări vine și se plânge că Bădălău sau Mina nu-i dau bani pentru investiții! Dar când a cerut votul giurgiuvenilor de ce n-a spus că dacă ăștia doi sau guvernul PSD nu-i dau bani n-o să facă nimic? Era mai cinstit și poate oamenii votau altceva, un candidat care se pricepe să aducă bani la bugetul comunității și nu un fante de la Tulcea care să se smiorcăie în conferințe de presă și să-și bârfească colegii de partid!

Partidul a fost bun când au fost alegeri pentru primărie, când n-au avut legătură cu el, partidul și conducerea n-au mai fost buni!

E simplu să spui că nu ai făcut nimic din vina altora! Jenant!”, a mai precizat președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.